Het Belang van Limburg

“Of ik blijf? We zullen zien”

-

Er lag serieus wat druk op de schouders van Jolan Cox dit seizoen. Naar Maaseik gehaald als hoofdaanva­ller, om de club te helpen aan een eerste prijs sinds 2012. Die hoge verwachtin­gen heeft de Antwerpse opposite waargemaak­t. Ook zaterdag speelde hij weer een cruciale rol, met stevige winners en loeiers vanop de servicelij­n. “Helemaal fantastisc­h dat we het met 3-0 afmaken. En wat een supporters, onvergetel­ijk”, aldus een uitzinnige Cox.

“We startten met de instelling dat het heel moeilijk zou worden. Roeselare zou komen met alles wat ze nog hadden, maar de coach zei ons vooraf dat we er gewoon vol voor moesten gaan. Onze service draaide prima, de spirit zat goed. Even begonnen de zenuwen op te spelen naar het einde toe, maar we konden de controle houden”, besefte Cox. “Oververdie­nd deze titel, we hebben op de bekerfinal­e na het hele seizoen gedomineer­d. Ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen.”

En nu? “Ik ben even op (lacht). Ik heb gehoord dat ze in Maaseik goed kunnen feesten, dus daar gaan we mee beginnen. Dan rust ik even uit, om al snel naar de nationale ploeg af te zakken.”

Of de sterke opposite, die nog een contract heeft, volgend seizoen met Maaseik de titel zal verdedigen is zeer de vraag. “Er is inderdaad buitenland­se interesse. We zullen zien”, knipoogt Cox diplomatis­ch.

 ?? FOTO DD ??
FOTO DD

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium