Het Belang van Limburg

“Venanzi zei me dat hij Preud’homme niet heeft gesproken”

Ricardo Sa Pinto is al bezig met voorbereid­ing volgend seizoen

-

Voor Ricardo Sa Pinto mogen de geruchten rond zijn vertrek stilaan afgelopen zijn. De Standard-trainer gaf zelfs aan dat hij volop bezig is met de voorbereid­ingen van volgend seizoen. “Venanzi zei me dat hij niet met Preud’homme gesproken heeft.”

Het was een opvallend tv-interview voor de wedstrijd. Sa Pinto gaf herhaaldel­ijk aan dat hij ook volgend seizoen trainer van Standard is (zelfs toen hij er niet naar gevraagd werd). In het perspraatj­e na de 1-3-overwinnin­g ging hij er nog verder op in. “Ik heb nog een jaar contract en ben dus volgend seizoen trainer van Standard. Tenzij er nog een verrassing uit de bus komt. Ik bereid me nu zelfs al voor op het volgende seizoen. Ik doe dat door bepaalde spelers kansen te geven, want dat nieuwe seizoen komt er al snel aan. Volgende week heb ik een gesprek met Olivier (Renard, nvdr.) want over een maand en drie weken beginnen we alweer terug. We moeten bijvoorbee­ld oefenpartn­ers vinden en dat soort zaken. Of heb jij iets anders gehoord misschien?”

Een voorzetje dat makkelijk in te koppen was. Iedereen heeft weet van de berichtgev­ingen rond Michel Preud’homme. “Ja, ik heb veel gelezen”, reageerde Sa Pinto daarop. “Maar ik vind eerlijk gezegd dat jullie de laatste weken zeer fair zijn voor ons. Eindelijk! Jullie analyses zijn beter en de relatie is wat mij betreft beter. Nu, ik begrijp dat jullie deze geruchten moeten blijven opvolgen. Niemand heeft mij gezegd dat ik volgend seizoen geen coach meer ben. De geruchten mogen dus eens stoppen. Het is niet goed voor de staf, de spelersgro­ep en de supporters. Dat begrijpen jullie wel, toch?”

“Mijn intentie is om verder te doen. Ik heb nog een contract tot de zomer van 2019, maar gezien de resultaten en het fantastisc­he seizoen dat we hebben, zullen we zien of we uiteindeli­jk nog een verlenging kunnen bespreken. Al zijn er nog zaken waar ik het dan over wil hebben. Bepaalde dingen in de dagelijkse werking moeten nog beter in mijn ogen. Maar dat is interne keuken.”

Heeft Sa Pinto intern dan een signaal ontvangen dat hij verder mag doen? Of zet hij op deze wijze druk op zijn bestuur? “Ik heb de laatste weken niet met mijn bestuur gesproken”, antwoordde de Portugees. “Het laatste contact met Bruno Venanzi dateert van vier weken geleden (toen het nieuws rond MPH zich spreidde, nvdr.). Toen belde Venanzi mij om te zeggen dat daar (komst Preud’homme, nvdr.) allemaal niks van aan was. Als trainer moet je er mee leren omgaan dat zulke dingen verschijne­n.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium