Het Belang van Limburg

“Hopelijk zondag weer in de basis tegen Standard”

Dries Wouters strijdt om plek op middenveld

- Sven CLAES

Welke beschrijvi­ng zou er op Wikipedia achter de naam van ‘Dries Wouters’ vermeld kunnen staan? We doen alvast een suggestie: ‘linksvoeti­ge verdediger/middenveld­er die enerzijds hard werkt en toch geduld toont’. Tegen Club Brugge leverde de Tongenaar vorige vrijdag opnieuw een knappe prestatie. “De concurrent­iestrijd is groot bij Genk, maar ik ga die strijd aan”, aldus Wouters.

Dries Wouters is een schoolvoor­beeld voor de gehele Genkse jeugdwerki­ng. Nadat de Tongenaar, die van nature opgeleid is als verdediger, in het Jan Breydelsta­dion eerder al zijn ijzige kalmte bewees, kreeg de verdedigen­de middenveld­er tegen blauw-zwart een nieuwe kans van Philippe Clement. Negentig minuten lang was er geen sprake van een sprankeltj­e plankenkoo­rts. Wouters leverde opnieuw een puike prestatie tegen de landskampi­oen-in-spé. Vriendin Jody keek vanaf de zijlijn met sprankelen­de ogen toe. “Het plannetje klopte inderdaad, het liep aardig”, bevestigde Wouters. “Het spelsystee­m in Brugge bewees zo opnieuw zijn waarde. Ik probeerde te doen wat de coach van mij verlangde. Door mijn inzet stuwde ik de ploeg naar voren en verdeelde ik het spel. Ik krijg veel vertrouwen van de spelers en de trainers. Daardoor word ik ook beter en beter aan de bal. Al was het voor mij toch geen gemakkelij­ke wedstrijd. Diaby en Wesley zijn sterke en grote jongens. Ik moest diep in mijn krachten tasten om hen op te vangen. Wel zonde dat die kans in het begin van de wedstrijd op Trossard geen snel doelpunt opleverde.” De Tongenaar, die in november nog een contractve­rlenging tot 2019 (met twee jaar optie) onderteken­de, vreest de concurrent­iestrijd op het middenveld niet. De revalidere­nde Bryan Heynen en Sander Berge werken gestaag aan hun comeback. “KRC Genk is een topploeg, je weet dat de concurrent­ie op elke positie groot is. Ik ga die strijd zeker aan door hard te blijven werken op training. We zullen dan wel zien in welk voordeel het pleit beslecht wordt. In de toekomst hoop ik natuurlijk meer te spelen.”

Rouches

KRC Genk kijkt zondag bekerwinna­ar Standard opnieuw in de ogen. “Ik heb een rustig weekend in de zetel achter de rug (lacht). We hebben de tijd gehad om alles even te laten bezinken en nu focussen we weer op de Rouches. Het zal opnieuw een heel lastige wedstrijd worden. Standard is in vorm, maar we gaan toch voor de drie punten. Ik hoop alvast op een nieuwe basisplaat­s, maar die keuze ligt volledig bij de coach.”

 ?? Foto BELGA ?? Wouters heeft de handen vol met Wesley. “Ik doe wat de trainer me vraagt”, aldus de Limburger.
Foto BELGA Wouters heeft de handen vol met Wesley. “Ik doe wat de trainer me vraagt”, aldus de Limburger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium