Het Belang van Limburg

Zelf moeten kunnen beoordelen”

- SERGE GUMIENNY

zulke fasen zelf kunnen zien, in het midden van het strafschop­gebied. Dit was voor mij een grijze zone, waar de VAR niet hoefde tussen te komen.” “Over de handsbal van Koutroubis is minder discussie. Ik zou ook strafschop geven. Maar ook hier opnieuw: Lardot had dit zelf moeten zien, weer centraal voor doel. Ja, er stond veel volk, maar het was niet zijn beste helft die hij floot. Lardot werd gered door de VAR.”

“Ik weet ook wel dat Gent-Standard een speciale en moeilijke match is om te leiden. In 2009 floot ik in blessureti­jd een strafschop voor AA Gent. Ruiz miste, waardoor Anderlecht toch nog niet kampioen was en testmatche­n moest spelen tegen Standard.”

Boucaut beste man op terrein

“Wie het wel goed deed, was Alexandre Boucaut. Tijdens KRC Genk-Club Brugge was de ref met dienst de beste man op het terrein, dat heb ik zelf live met eigen ogen kunnen zien. Er was wat te doen over de tackle van Vormer op Malinovsky­i, maar ook die fase heeft Boucaut volgens mij correct ingeschat. Het was een gewone overtredin­g, die geen kaart verdiende. Malinovsky­i kreeg zelf wel terecht geel voor een drieste tackle. Ik weet niet wat hem vrijdag bezielde, bij elke fout die op hem gemaakt werd, rolde hij kermend over de grond of greep hij naar zijn hoofd. Om de scheidsrec­hter te misleiden, want er was niks aan de hand. Dat hoeft allemaal niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium