Het Belang van Limburg

Benteke weet weer wat scoren is

- David VAN DEN BROECK

Hoera, Christian Benteke scoorde voor het eerst in drie maanden. Maar helaas, hij mocht weer maar 5 minuten meedoen. Als het aan dit tempo blijft doorgaan, kan hij bondscoach Martinez niet overtuigen om hem mee te nemen naar het WK in Rusland.

Feest in Selhurst Park, waar Crystal Palace Leicester belachelij­k maakte en zo goed als zeker is van het behoud. Hét moment van de middag: de 5-0, getekend Christian Benteke. Nadat Benteke de penalty had uitgelokt, gaf coach Roy Hodgson door aan strafschop­nemer Milivojevi­c (ex-Anderlecht) dat Benteke zélf mocht trappen. Benteke, bezongen door duizenden fans, trapte rechtdoor en trof raak, ook al gleed hij nog uit.

Eindelijk nog eens op het scorebord, dat was al geleden van 30 januari. Een opsteker na wat je kl*temaanden mag noemen. Nadat Roberto Martinez hem eind maart voor het eerst in zes jaar uit de selectie van de Rode Duivels liet, liep zijn vertrouwen een nieuwe deuk op toen hij tegen Liverpool twee grote kansen miste. Door een liesblessu­re verdween hij vervolgens uit de ploeg. De invalbeurt­en werden ook altijd korter. Maar deze goal, nog maar zijn derde van het seizoen, doet deugd.

Michy en Origi

Probleem: Benteke heeft nog maar twee kansen om zich te tonen. Palace trekt naar Stoke en sluit af tegen West Brom. Benteke wil absoluut naar Rusland, ook omdat hij het vorige WK miste, maar het wordt moeilijk. Hij hoopt nu nog te schitteren en moet dan hopen dat de concurrent­ie faalt. Origi staat bij Wolfsburg ook al sinds begin februari droog. En Batshuayi staat door zijn enkelbless­ure nog even aan de kant.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Benteke scoorde voor het eerst in drie maanden.
FOTO ISOPIX Benteke scoorde voor het eerst in drie maanden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium