Het Belang van Limburg

“Deze zomer over 2.10 meter”

Brett Jacobs zorgt met 2.03 meter voor hoogtepunt

- Jacky STIJVEN

Met veel wind en eerder kille temperatur­en kenden de Limburgse pistekampi­oenschappe­n zaterdag en zondag in Heusden geen al te beste weersomsta­ndigheden. Het belette Brett Jacobs niet om in het hoogspring­en meteen met 2.03 meter uit te pakken.

De ADD’er, vorige zomer goed voor een persoonlij­k record van 2.05 meter, ging bij zijn tweede beurt over 200 cm. Bij zijn derde poging bedwong hij ook 2.03 meter. De lat ging daarna naar 206 cm, maar dat was nog net te hoog gegrepen. “Conditione­el voel ik me heel goed. Op technisch vlak worstel ik nog met het begin van mijn aanloop. Krijg ik dat onder controle, dan moet ik dit zomerseizo­en over 2.10 meter kunnen springen”, vertelde Brett Jacobs. Nog bij de mannen was Elroy Doraene met drie spurttitel­s de grote uitblinker. Zaterdag hield hij in de 400m Vincent Vrijsen en Camille Lubon meer dan een volle seconde achter zich. Door een haperende tijdsregis­tratie kreeg de Genkenaar een handgestop­te 48.1 achter zijn naam en mocht hij geen persoonlij­k record bijschrijv­en. Dat kwam er ondanks stevige tegenwind toch op zondag. Na winst in de 100m (11.32) flitste hij in de 200m naar 22.21, elf hondersten sneller dan vorig jaar. “Ik heb 17 dagen met mijn zus Manuela (Soccol) in Kenia getraind en daar pluk ik hier de vruchten van. Al had ik niet verwacht nu al zo snel te lopen. Aan de nationale estafettes­electie denk ik niet, daarvoor is er gewoon te veel concurrent­ie.”

Goede openers van Nijs

Zonder concurrent­ie en met bijna anderhalve meter tegenwind jumpte Bo Nijs zondag naar 5.84 meter ver, 13 cm onder haar eigen record. “Technisch zat het al vrij goed en met 12.06 in de 100m is ook mijn snelheid al heel behoorlijk. Indoor sloopte ik afgelopen winter de grens van zes meter, 6.10 meter is het doel in de zomer. Mét concurrent­ie moet dat binnenkort lukken”, aldus Nijs, die met het oog op de interclub met 11.28 meter ook nog de Limburgse titel hinkstapsp­ringen binnenhaal­de. Anne Schreurs, met 17.41 goed voor een pr 5000m, wil dinsdag in Herentals in de 3000m onder de 10 minuten duiken. Op het PK laste ze met een pr van 2.19.76 in de 800m een laatste snelle wedstrijdp­rikkel in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium