Het Belang van Limburg

Verschuere­n verkleint de kloof

-

Regerend Belgisch kampioen Vincent Verschuere­n (Skoda Fabia) was de beste in de Rally van Wallonië. Vrijdagavo­nd had Adrian Fernémont nog de showproef op de Citadel van Namen gewonnen, maar zaterdagmo­rgen nam Verschuere­n meteen de leiding over en hij gaf die nooit meer uit handen. “Dit is mijn eerste zege in Namen en ik wil ze opdragen aan mijn vriend Mathias Viaene, die eind vorig jaar te vroeg van ons heenging. Hij won deze rally in 2000 en ik herinner me dat ik hem hier vaak zag rijden. Uiteraard ben ik ook tevreden als ik naar het kampioensc­hap kijk. Ik nader in de tussenstan­d tot op vier punten van Kris Princen.” In het BK mogen van de negen manches slechts zeven resultaten worden ingebracht en Princen besloot deze wedstrijd over te slaan. Verschuere­n won voor vier andere Skoda’s. Patrick Snijers was ongenaakba­ar bij de GT’s en legde met zijn Porsche beslag op de zesde plaats algemeen. Jonas Langenaken­s (Mitsubishi

WRX: Kristoffer­sson in de sneeuw - Regerend kampioen Johan Kristoffer­sson (VW) won in Portugal de tweede manche van het WK rallycross. De finale werd zowaar in de sneeuw verreden en de Zweed klopte Sébastien Loeb (Peugeot) en Petter Solberg (VW). De volgende manche is de Belgische, over twee weken in Mettet. (mc) Lancer Evo10) was de onofficiel­e winnaar van de klasse N4 en Grégoire Munster (Opel Adam) was de beste Junior. Opmerkelij­ke crashes waren er voor Guillaume de Mévius (zijn derde in korte tijd), Steve Matterne en Achiel Boxoen. (mc)

FE: D’Ambrosio twaalfde - Jean-Eric Vergne (Fra, Techeetah) won zaterdag de Formule E in Parijs. Hij klopte Lucas di Grassi (Bra, Audi). Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio (Dragon) kwam als twaalfde over de streep, nadat hij in de kwalificat­ies de zevende startplek had versierd. Vergne blijft leider in de tussenstan­d. (mc)

 ?? FOTO HBVL ?? Vincent Verschuere­n.
FOTO HBVL Vincent Verschuere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium