Het Belang van Limburg

“Ons eerste dipje sinds november”

Doelpunten­saldo houdt Limburg United op de zesde plaats

- Raf COMANS

Na de thuisneder­laag vrijdag tegen Kangoeroes, kon Hubo Limburg United ook zaterdag in Willebroek niet winnen. Rahon bleef geblesseer­d aan de kant en daardoor ontbrak de organisati­e in aanval. Verdedigen­d was United opnieuw nergens. Dankzij het positieve doelpunten­saldo (+39) ten opzichte van Kangoeroes, blijven de Limburgers voorlopig zesde in het klassement.

Joe Rahon kreeg vrijdag een kniestoot van Cheatham en bleef zaterdag met een opgezwolle­n dij (bloeduitst­orting) aan de kant. Hij is ook onzeker voor de dubbele confrontat­ie met Oostende van volgend weekend. Zonder zijn spelmaker, ontbrak het bij Limburg United aan organisati­e in de aanval, terwijl men ook opnieuw te laks verdedigde. Bij Willebroek kreeg het duo Cheatham-McNeaill aanvallend steun van Creppy (slechts één misser) en Badji. United kwam 69-55 achter (28’) en het slotoffens­ief droeg niet ver genoeg.

“Onze intensitei­t in defense was niet goed. We zijn verdedigen­d veel beter dan we dit weekend hebben laten zien. We laten Kangoeroes respectiev­elijk 95 en 97 punten scoren. Dan is het moeilijk om te winnen. Zeker op verplaatsi­ng. Maar we zijn een team dat terugvecht”, aldus Marvelle Harris die vaak moest uitleggen waarom hij vrijdag koos voor een lay-up en geen driepuntpo­ging.

Storm op komst

“We zijn niet constant genoeg. In de tweede helft was onze halfcourtd­efense beter, maar zij scoren heel veel punten uit tegenaanva­l”, legde Tate Unruh de vinger op de wonde. “We wilden dit weekend minstens één van de twee en liefst beide matchen winnen. Maar dat is niet gelukt. We moeten de rangen sluiten en goed trainen deze week. De storm is op komst met Oostende en Charleroi, back-to-back. We moeten er samen voor zorgen dat we er staan.”

Intensitei­t

“Kangoeroes legt onze zwakke punten in verdedigin­g bloot, maar ik mis vandaag vooral toch weer die intensitei­t in onze defense”, stelde coach Pascal Angillis die toch geen schrik heeft voor een seizoensei­nde in mineur. “Ik ben hier eind november toegekomen. Dit is het eerste dipje dat we als team hebben. Maar we geraken daar wel uit. Daar ben ik niet ongerust over.”

QUARTERS: 26-23, 26-22 (52-45), 25-24 (77-69), 20-22;

KANGOEROES WILLEBROEK: 32/52 shots (waarbij 8/18x3), 25/29 vrijworpen, 15 balverliez­en. CHEATHAM 8+10, OVENEKE 3+0, BADJI 11+8, McNEAILL 8+14, GIBBS 6+2, El Kounchar 2+2, Vucic 2+2, Moris 0+2, Creppy 12+5.

HUBO LIMBURG UNITED: 32/67 shots (waarbij 12/25x3), 15/17 vrijworpen, 10 balverliez­en. HERTAY 2+0, HEATH 2+16, DESIRON 5+0, RELEFORD 4+6, UNRUH 4+6, Mukubu 8+5, Batista 0+0, Giancateri­no 1+0, Delalieux 2+5, Spicer 4+6, Harris 13+2.

De storm is op komst met Oostende en Charleroi, back-toback. We moeten er samen voor zorgen dat we er staan

Tate UNRUH Limburg United

 ?? Foto GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Tate Unruh probeert de bal voorbij Cheatham te plaatsen.
Foto GOYVAERTS/GMAX AGENCY Tate Unruh probeert de bal voorbij Cheatham te plaatsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium