Het Belang van Limburg

Datovoc Tongeren B op weg naar tweede divisie

-

Datovoc Tongeren B mag zich zo goed als zeker opmaken voor een seizoen in tweede divisie. Op de interprovi­nciale eindronde in Vilvoorde pakte Datovoc een vier op vier. Bij de mannen eindigde Dilsen-Stokkem, dat niet wil promoveren, op de derde plaats.

De meisjes van Datovoc Tongeren spoelden het debacle tegen Stevoort door met vier overwinnin­gen. Lier, Zwevezele, Haasrode-Leuven en Kruibeke beten zich zaterdag de tanden stuk op de jonge bende van coach Niels Notelaers. “In de laatste wedstrijd tegen Kruibeke was de spanning te snijden”, vertelt Notelaers, duidelijk opgetogen met de prestaties van zijn team. “We verloren de eerste set met 23-25. Het leek erop dat het weer zou mislopen en even dachten we allemaal terug aan wat er een week eerder gebeurde tegen Stevoort. Maar een opslagreek­s van Emelie Luyck zorgde gelukkig voor de kentering.”

Het is nog niet honderd procent zeker dat Datovoc B naar tweede divisie promoveert. “Op 25 mei krijgen we daar definitief uitsluitse­l over”, gaat Notelaers verder. “Met Dilsen-Stokkem, Oostende en Zulte zijn er toch heel wat teams die er na dit seizoen mee ophouden op divisieniv­eau. Ik geef ons dus 90 procent kans om te stijgen. Ik denk dat wij ook iets te veel talent hebben om nog een jaar in eerste provincial­e te blijven hangen. Kijk maar naar Marte Van der Aa, een zeventienj­arige opposite die volgend seizoen overkomt van ons team in derde provincial­e. Zij heeft zaterdag alvast haar visitekaar­tje afgegeven in de wedstrijd tegen Zwevezele.”

Negen spelers

Bij de mannen verdedigde Dilsen-Stokkem de Limburgse eer. Maar Mavo, dat op de laatste speeldag van de play-offs de titel aan Lommel moest laten, moest vrede nemen met de derde plaats. Het begon gisteren goed met overwinnin­gen tegen Balen en Rollegem-Kapelle. Maar vervolgens moest het zijn meerdere erkennen in Oudenaarde en uiteindeli­jke winnaar Machelen, dat in vier wedstrijde­n geen enkele set prijsgaf. “Eigenlijk wilden we forfait geven voor deze eindronde”, geeft trainer Roberto Parisi toe. “Maar daar stond een boete van 600 euro tegenover. We zijn met negen spelers, waarvan twee jongens uit de jeugd, naar Vilvoorde getrokken. Omdat heel wat spelers de club zullen verlaten, verkiezen we in eerste provincial­e te blijven. Maar blijkbaar kan deze derde plaats toch nog een promotie naar tweede divisie opleveren. Dat zal afhangen van hoeveel ploegen er na dit seizoen mee stoppen. Welk scenario het ook wordt, we hebben nog veel werk om een ploeg samen te krijgen voor volgend seizoen. Vooral in het midden en op de spelverdel­er hebben we op dit moment veel te weinig opties.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium