Het Belang van Limburg

AKKEFIET(S)JES

-

PK meisjes Zaterdag reden in Zichen ook de meisjes hun provinciaa­l kampioensc­hap.

Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen was Fleur Peeters de beste. Elvia Peeters (foto) werd derde, goed voor de titel bij de tweedejaar­s. Janne Broeckx was de enige junior aan de start en dus al bij voorbaat ook de nieuwe kampioene. (fv)

PK voor masters - Ook in Z.-Z.-Bolder streden zaterdag de amateurs en masters voor hun provincial­e titels. Bij de amateurs ging de titel naar Kris Bunkens uit Rekem. Hij droeg na afloop zijn titel op aan zijn zopas overleden koersmakke­r Jeroen Goeleven. Bij de masters werden Fabio Porco uit Genk (cat. A), Peter Verstraete uit Paal (cat. B) en Marc Vandenwijn­gaerden uit Halen (cat. C) tot kampioen gelauwerd. (fv)

Maes en Jacobs in Koersel - Nieuweling Juul Maes sloot zijn eerste wedstrijd in de kampioenen­trui met een zege af. Daarmee brengt hij zijn zegetotaal al op vijf.

Bij de juniores gingen de zegebloeme­n naar Alkenaar Owen Jacobs, zijn eerste overigens, maar zeker geen verrassing. De jongste weken was hij sterk bezig. In Koersel haalde hij het in een spurt met twee voor Jonas Gijbels. (fv)

Akkefiet(s)jes

Veldrijder Ryan Cortjens begon na een rustperiod­e aan zijn wegcampagn­e. Zaterdag werd hij knap vijfde in de eerste rit van de Franse UCI-wedstrijd Le Tour des Portes du Pays d’Orthe in. *** Genkenaar Giovanni

Gorga finishte in het PK voor masters B als derde Limburger. Maar het was bij het bestuderen van de fotofinish wel even zoeken of die plaats wel de zijne was. Bij de inschrijvi­ng had hij immers een kaderplaat­je ontvangen met aan de ene kant nummer 54 en de andere kant 55. *** Bob Poelmans werd twee jaar geleden als 13-jarige aspirant provinciaa­l kampioen tijdrijden en op de weg. Die stunt deed hij dit jaar nog eens over. Zijn oudere broer Sam is momenteel op non-actief. Beiden waren enkele weken geleden samen met Jarne Bams het slachtoffe­r van een ongeval op training toen ze in Aarschot in contact kwamen met een wielertoer­ist en alle drie ten val kwamen. Daardoor heeft Sam rugklachte­n. Bob en Jarne kwamen er toen gelukkig enkel met de schrik vanaf. *** Drie keer feest voor ‘wielerscho­ol Rutger Wouters’, dit weekend. Zaterdag glunderde Rutger toen met Bob Poelmans en Fleur Peeters twee van zijn leerlingen de titel behaalden. En zondag mocht hij dus zelf niet achterblij­ven. En dat deed hij ook niet.

(fv)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium