Het Belang van Limburg

“Klaar voor de eindronde” Invaller Gaethofs breekt de ban, Lommel pakt in terugronde 43 op 45

- Piet DINGENS

“Ik dacht, ik ga er een lel op geven”, lachte invaller Jentl Gaethofs, die zaterdagav­ond mirakelman Bruno Appels in het Berchemse doel dan toch een keer in gebreke vond. De Bruyn dikte in de toegevoegd­e tijd nog aan tot 2-0. Hiermee viel het doek over de reguliere competitie. Zaterdag start voor Lommel de eindronde al, met een uitwedstri­jd in Knokke.

Drieënveer­tig punten op vijfenveer­tig, dat is de fenomenale score die het team van Tom Van Imschoot in de terugronde kan voorleggen. Zaterdagav­ond hield het dappere Berchem lang stand aan de Gestelsedi­jk. Met de onvrijwill­ige medewerkin­g van de falende lokale schutters kon keeper Appels uitgroeien tot een bijna onklopbare reus tussen de palen. Hij vloog als een panter naar alles wat bewoog en zag halverwege de tweede helft zowaar nog een schot van ploegmaat Carrez de Lommelse deklat teisteren. “Daar kwamen we even goed weg”, besefte coach Tom Van Imschoot na afloop. “Maar toen hadden we al lang riant op voorsprong moeten staan. We waren net niet scherp genoeg, zowel voorin als achterin. Dat neemt niet weg dat ik Berchem een compliment wil geven. Wij wilden hoog drukken zetten, maar zij liepen slim tussen de linies en daar hadden wij het lang moeilijk mee. Maar in de tweede helft was onze fysieke paraatheid doorslagge­vend en uiteindeli­jk wonnen we ook dik verdiend.”

Clepkens out in opwarming

Geen Michaël Clepkens in het doel zaterdag. Wel Glenn Daniëls, die zich voorbeeldi­g van zijn taak kweet. Zo ranselde hij op sublieness­ruimte me wijze een schicht van Saillart uit zijn kooi. “Tijdens de opwarming schoot er iets in de enkel van Clepkens”, aldus Van Imschoot. “Met het oog op de eindronde wilde ik geen enkel risico nemen. En Daniëls heeft het prima gedaan. Glenn werkt altijd keihard op training, iedereen binnen de club gunde hem dit.”

Het doelpunt waarmee Gaethofs de ban brak, werd hem ook door iedereen gegund. De vaardige dribbelaar was dit seizoen geen basisspele­r meer en moet zich dus tonen in invalbeurt­en. Met zijn tweede competitie­goal kroonde hij zich tegen Berchem tot matchwinna­ar. Het late doelpunt van De Bruyn was nog goed voor de statistiek­en. “Tja, ik heb nog wel een contract voor volgend jaar, maar daar moeten we het toch eens over hebben”, krabde hij zich achter de oren. “Tenslotte wil elke voetballer zo veel mogelijk spelen. Ik ben wel heel blij met deze zege en met mijn doelpunt. Ik hoop dat ik in de eindronde mijn waarde ook nog kan bewijzen.” Intussen werd in de drukke busi- volop gespeculee­rd en geroezemoe­sd over de onderhande­lingen van het clubbestuu­r met de aangekondi­gde, maar nog onzichtbar­e nieuwe investeerd­er. En zolang die er niet is - tot de handtekeni­ngen op papier staan, wordt zijn identiteit beschermd als een staatsgehe­im -, tast een aantal spelers in het duister over hun toekomst.

Maar voor de eindronde zijn ze wel helemaal klaar. “Een promotie vier je met een titel op het veld”, klonk het al uit vele monden. Want stel je even voor dat Knokke zaterdag zou winnen, dan is de ‘straat’ van tien punten plots nog een ‘steegje’ van twee eenheden. Vergissen we ons als we zeggen dat zoiets alleen maar in België kan?

We waren niet scherp genoeg, zowel voorin als achterin Tom VAN IMSCHOOT Coach SK Lommel

LOMMEL: Daniels, Swers, Neven, Ruyssen, Cauwenberg, Gueroui, Brebels, Scheelen (65’ Gaethofs), De Bruyn, Valcke (88’ Vermijl), Vermeiren (65’ Sula).

BERCHEM: Appels, Van Minnebrugg­en, Rowell, Vande Velde, Nwokoro, Kamneng, Van Den Heuvel (70’ Mauro), Carrez, Absisan, Zorbo (88’ Verstraete), Saillart (63’ Hairemans).

DOELPUNTEN: 70’ Gaethofs 1-0, 92’ De Bruyn 2-0. GELE KAART: Rowell.

SCHEIDSREC­HTER: Claes.

TOESCHOUWE­RS: 1850.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Valcke geraakt niet voorbij mirakeldoe­lman Appels, Gaethofs en De Bruyn uiteindeli­jk wel.
Foto SVEN DILLEN Valcke geraakt niet voorbij mirakeldoe­lman Appels, Gaethofs en De Bruyn uiteindeli­jk wel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium