Het Belang van Limburg

Trouwe fans nemen waardig afscheid van horrorseiz­oen

- Jos MISCORIA

De stadionklo­k gaf minuut 87 aan toen de ref affloot. De symboliek van dat 'vervroegde' laatste fluitsigna­al was groot: Patro is eindelijk verlost van een horrorseiz­oen.

Eén minuut mocht debutant Levi Hanckmann dromen van een clean sheet. Dan tikte Gueye, op hoekschop, al ongehinder­d binnen. Mouhli (vrijschop), Gueye (cadeautje) en Al Badaoui (buitenspel?) dikten nog voor rust aan. In de tweede helft dwong Patro alsnog veldoverwi­cht af. Fati en Allegria namen Mignon zelfs onder vuur, maar die gunde hen geen eerreddend doelpunt. Hoewel Ibou nog de forfaitcij­fers vastlegde, hielden sommigen toch nog een goed gevoel aan zaterdagav­ond over.

Die hards

“Een zware nederlaag, maar toch blij dat ik deze kans kreeg”, aldus Nederlande­r Hanckmann (18), die drie jaar geleden overkwam van Fortuna. Ook Thomas Brullot (20) genoot van zijn invalbeurt. “Na een enkelbless­ure en een gebroken knieschijf werkte ik zes maanden keihard om dit nog te kunnen meemaken”, verklaarde Brullot, die met zijn ploegmaats na afloop alsnog getrakteer­d werd op een hartverwar­mende steunbetui­ging van een groepje Patro-die hards. Chapeau voor die fans!

SERAING: Djoujou (46’ Mignon), Faye, Pierrot, Al Badaoui (54’ Ibou), Sambu (54’ Choukri), Impagnatie­llo, Lahssaini, Gueye, Bonemme, Mouhli, Schenk. PATRO: Hanckmann, Bannister (46’ Chiarelli), Claessens, Depret, Yosuf, Rubanguka, Olaerts (70’ Brullot), Wielemans, Fati, Kedman (46’ Gronski), Allegria.

DOELPUNTEN: 2’ Gueye 1-0, 25’ Mouhli 2-0, 34’ Gueye 3-0, 43’ Al Badaoui 4-0, 74’ Faye 5-0.

GELE KAARTEN: 30’ Depret, 73’ Rubanguka. SCHEIDSREC­HTER: Federico.