Het Belang van Limburg

“Dit is de kers op de taart”

THES toont in topper dat het verdiende kampioen is

- Kristof JACOBS

THES heeft gisteren in de topper tegen Bocholt laten zien dat het de terechte kampioen is in de tweede amateurkla­sse. Op het einde van een flauwe eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong via een heerlijke vrijschop van Van Oudenhove, na de rust werd het een galamatch met nog drie extra treffers van Stefani, Convents en Oris. De massa genoot en ging feestend de nacht in. “Vooral na de 2-0 zag ik weer het THES van het begin van het seizoen. Het was genieten”, aldus trainer Bart Vanhoudt.

De kansen in de eerste helft waren schaars. Brughmans kwam al snel goed uit op de doorgebrok­en Odutayo, de kopbalgoal van Oris op het halfuur werd afgekeurd na een lichte duwfout. Vlak voor de rust bracht de afscheidne­mende Van Oudenhove zijn ploeg alsnog op voorsprong met een schitteren­de vrijschop vanop 25 meter. Wertelaers stond aan de grond genageld. Na de rust was de eerste prik van de bezoekers, maar Didden miste zijn schot bij de voorzet van Peeters. THES kwam gaandeweg beter in de match en toonde dat het zonder druk mooi voetbal kan brengen. Nadat Wertelaers nog een goede redding in huis had op een vlam van Oris, was hij iets later geklopt toen Oris perfect doorkopte in de loop van Stefani en de middenveld­er er met een droge knal 2-0 van maakte. THES drukte door en zette uiteindeli­jk nog zware 4-0-eindcijfer­s op het bord. Eerst bleef Convents ijzig kalm bij een aflegger van Battista (simpel in het hoekje), vijf minuten voor tijd knalde Oris de 4-0 onder de keeper tegen de touwen. De eerredder van invaller Janssen strandde nog op de lat.

Zonder druk

“Het is prachtig om de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-0 te winnen tegen je rechtstree­kse concurrent”, aldus THES-trainer Bart Vanhoudt na afloop. “Dit is echt wel de kers op de taart. Vooral na de 2-0 zag ik een ploeg die bevrijd speelde, dit was weer het THES van in het begin van het seizoen. De druk waarmee we een heel seizoen gespeeld hebben was gigantisch en als die druk er niet is, zie je pas hoe goed we kunnen voetballen. Het was weer genieten. De supporters hebben een fijne dag beleefd, mede dankzij de titel van THES B. Het is hier weer een groot feest.”

“Overdreven cijfers”

Bocholt-coach Mirko Licata was na afloop ontgoochel­d. “Dit zijn zwaar overdreven cijfers”, aldus de coach. “Ik vind dat we heel goed hebben meegespeel­d en dat we qua veldspel zeker niet moesten onderdoen voor THES. Maar je ziet dat ze op bepaalde posities kwaliteite­n hebben die wij niet hebben. Ondanks deze zware nederlaag blijf ik erbij dat we een heel goed seizoen gespeeld hebben. Ik wil mijn ploeg zeker en vast een dikke proficiat wensen. Ook hier in THES hebben ze weer met veel inzet gespeeld. Maar hoewel de cijfers overdreven zijn, moet ik toegeven dat THES de verdiende kampioen is.”

THES: Brughmans, Spruyt, Moutawakil, Caubergs, Willems (80’ Meynen), Battista, Stefani, Van Oudenhove (70’ Jeunen), Bennassar (60’ Vanwelkenh­uysen), Convents, Oris.

BOCHOLT: Wertelaers, Pellegriti, Van Den Putte, Scheelen, Didden, Dieme, Odutayo, Peeters, Palmans, Ramaekers, Vanhaen.

DOELPUNTEN: 42’ Van Oudenhove 1-0, 72’ Stefani 2-0, 75’ Convents 3-0, 86’ Oris 4-0. SCHEIDSREC­HTER: Timmermans. TOESCHOUWE­RS: 2000.

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? THES pronkt met de zuurverdie­nde kampioenen­beker. Inzet: Joe Hardy (foto links) zet met een optreden het feestgedru­is in gang.
FOTO TOM PALMAERS THES pronkt met de zuurverdie­nde kampioenen­beker. Inzet: Joe Hardy (foto links) zet met een optreden het feestgedru­is in gang.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium