Het Belang van Limburg

Haspengouw­ers sluiten mooi seizoen af in mineur

-

Spouwen-Mopertinge­n heeft zijn mooi seizoen in mineur afgesloten. De thuisploeg haalde tegen Duffel twee keer een achterstan­d op, maar in de laatste tien minuten werd de doelman Gilis nog drie keer verslagen. “Jammer dat we niet konden eindigen met een overwinnin­g. We dwongen nochtans genoeg kansen af ”, sprak Peter Bronzwaer, die de coaching overnam van Jan Schoefs. Geel-blauw kwam aan de aftrap met de jongeren Gilis, Coen en Ernens. Halfweg de eerste helft opende Snoeys de score. Het voetbal was van povere kwaliteit. Na de pauze was Spouwen-Mopertinge­n echter geruime tijd de betere ploeg en trapte Yildiz vanop de stip de gelijkmake­r binnen. Nadat Winkels ruim tien minuten voor affluiten opnieuw een achterstan­d ophaalde - dit keer na een doelpunt van Vertonghen-, ging het licht volledig uit bij de thuisploeg. Een efficiënte­r Duffel verliet Limburg uiteindeli­jk met een ruime 2-5-zege op zak.

SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Gilis; Haenen, Ernens, Geurts (84’ Koopmans), Aka Etien; Sabbadini, Brouwers, Winkels, La Mantia (84’ M. Rouwet); Yildiz, Coen (75’ Telegrafo)

DUFFEL: Hofmans; Douwen (71’ Van Leekwijck), Verlinden, Vertonghen, Moeremans; El Yazidi, Snoeys (87’ Segers), Vervoort, Rymenants (58’ Ahmed Mohamed); El Uazani, Van den Buijs DOELPUNTEN: 23’ Snoeys 0-1, 51’ Yildiz (penalty) 1-1, 56’ Vertonghen 1-2, 79’ Winkels 2-2, 80’ Van den Buijs 2-3, 84’ El Yazidi 2-4, 90’ Vertonghen 2-5. GELE KAARTEN: 37’ El Yazidi, 48’ Aka Etien SCHEIDSREC­HTER: Silvrants