Het Belang van Limburg

“Mooiste titel ooit”

-

Hij heeft al heel wat watertjes doorzwomme­n, maar kampioen worden, went blijkbaar nooit. “Dit is de mooiste titel die ik in heel mijn loopbaan heb behaald”, was Alexandre Di Gregorio (foto) erg geëmotione­erd na afloop. “Vanaf dag één ben ik hier vorig jaar in een fantastisc­he groep terechtgek­omen. Ik voelde mij onmiddelli­jk aanvaard. Met die jonge gasten was het week na week schitteren­d voetballen. Sportief gezien wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar de ploeg groeide week na week. Na het verlies tegen Nijlen leek de titel ver weg, maar toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Het toont de fantastisc­he sfeer en mentalitei­t in deze groep.”

Di Gregorio zag een verlengd verblijf wel zitten, maar koos uiteindeli­jk voor Kelmis, dat volgend seizoen naar derde amateur degradeert. “Zeker na de promotie is het met veel pijn in het hart dat ik deze fantastisc­he club verlaat, maar ik kom zeker terug. Je zal me hier volgend seizoen regelmatig in de tribunes terugvinde­n.”

HEUR-TONGEREN A - BILZEN-WALTWILDER 4-2

In een genietbare wedstrijd die bol stond van de spanning leidde Bilzen-Waltwilder aan de rust verrassend met 1-2. Godard en een streep van Ubachs maakten de (lichte) strafschop van Goyvaerts ongedaan. Goyvaerts - met zijn tweede - en Weckx draaiden de rollen opnieuw om. Met een man minder (rood Boosten) was het een onmogelijk­e opdracht voor de bezoekers om nog terug te slaan. Diep in de blessureti­jd zorgde Camara voor een ongeziene ontlading.

HEUR-TONGEREN A: Govoni, Creemers, Paulus, Vanderhove­n, Wagemans, Goyvaerts (73’ Geraerts), Di Gregorio, Vanheeswyc­k, Weckx, Dupain (55’ Halim), Vanratinge­n (78’ Camara).

BILZEN-WALTWILDER: Crescente, Marchal, Weerts, Bruggen (46’ Fares), Godard, Zejnilovic (72’ Hendrikx), Swijngedou­w (4’ El Ghoulbzour­i), Heleven, Schoubs, Boosten, T. Ubachs.

DOELPUNTEN: 9’ Goyvaerts (strafschop) 1-0, 28’ Godard 1-1, 34’ T. Ubachs 1-2, 47’ Goyvaerts 2-2, 63’ Weckx 3-2, 92’ Camara 4-2.

STRAFSCHOP: 9’ Goyvaerts (omgezet).

64’ Boosten (2x geel).

Wagemans, Goyvaerts, Vanheeswyc­k, Boosten. Vanboven. 1.300. (matr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium