Het Belang van Limburg

“Promotie is geen obsessie”

-

Ook Eendracht Termien moet zich ondanks een nipte zege tevreden stellen met een deelname aan de eindronde. “Maar we wisten vooraf dat de kansen op de titel nog uiterst klein waren. Toch ben ik op dit moment vooral trots op wat mijn jongens dit seizoen gepresteer­d hebben”, aldus coach Tomas Daumantas (foto).

Ook bestuurder Roger Nijs was vol lof over de prestaties van Eendracht Termien dit seizoen. “Als Genkse wijkclub mogen we fier zijn met het behalen van de eindronde. Mits minder blessures of schorsinge­n had de titel er misschien ingezeten. Anderzijds bloeiden jongeren Piras, Pulinx en Cosyn open door de geboden speelkanse­n, waardoor we gebeiteld zitten voor de nabije toekomst. Want daar werkt Termien volop aan. Zo willen we het comfort voor jeugdspele­rs en toeschouwe­rs verhogen door nieuwe kleedkamer­s te bouwen en de kantine uit te breiden. Deze investerin­g staat los van een eventuele promotie. Uiteraard willen we er helemaal voor gaan in de eindronde, maar een obsessie is het allerminst. Lukt het niet, dan spelen we volgend seizoen weer voor een plek in de top 5.”

HOUTVENNE: Deelkens, Van Bauwel (60’ Helsen), Boeckx, Van Braekel, Vets (80’ Van Dessel), Michiels (80’ Vleugels), Janssens, Prud’homme, Van Asten, Vervoort, Ven. TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Pulinx, Philipsen, Yildirim (70’ Cosyn), Teker, Jeunen, Van Caubergh, Kroonen, Piras, Ulenaers. DOELPUNT: 29’ Ulenaers 0-1.

GELE KAARTEN: Vervoort, Teker. SCHEIDSREC­HTER: Lamberigts

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium