Het Belang van Limburg

“Werden te vroeg afgeschrev­en”

-

ESK Leopoldsbu­rg boekte gisteren een nipte, maar verdiende zege op het veld van Esperanza Pelt. Coach Michel Kenis en co. mogen zich daardoor opmaken voor de eindronde, terwijl de thuisploeg zonder ‘prijs’ achterblij­ft.

Voetballen­d was het geen spektakels­tuk op De Roosen. Tijdens de eerste helft werd aan weerszijde­n met kansen gemorst. Het zal Leopoldsbu­rg echter een zorg wezen. Met de eindronde hebben de Heppenaren hun prijs immers binnen. “Twee maanden geleden waren wij zo goed als afgeschrev­en”, aldus coach Michel Kenis. “De ploeg heeft de boodschap toen goed begrepen. Met een 12 op 12 hebben we onszelf terug in de competitie geknokt en dat felbegeerd­e eindrondet­icket gepakt.” Ook aanvoerder Jasper Grevendonc­k, nog ooit in Peltse loondienst, kon zijn geluk niet wegsteken. “Uitgereken­d op het veld van Esperanza een prijs pakken, het zal bijblijven. Wij kijken uit naar de eindronde en wie onze eerste tegenstrev­er wordt.”

Pelt net niet

Bij Pelt kwam het mislopen van het eindrondet­icket dan weer hard aan. “Wij hadden dit seizoen een team dat elke wedstrijd kon winnen, maar het liet afweten tegen mindere ploegen. Dat is voetbal. Geen eindronde en geen prijs, dit is het seizoen van net niet(s)”, besloot een aangeslage­n Bahtiri.

ESP. PELT: Peeters, Ebobo, Van De Kerkhof, Bahtiri, Swolfs, Schilderma­ns, Klaps, Maris, Geijsels (80' Gounakis), Leen, Vandebriel. LEOPOLDSBU­RG: Ghijsens, Janssens, Tuteleers, Wouters, Vandebroek (85' Peetermans), Vankrunkel­sven, Mathei, Bosmas (88' Jebri), Grevendonc­k, Claes, Appeltans (89' Clerckx) DOELPUNTEN: 49' Wouters 0-1; 65' Mathei 0-2, 66' Ebobo 1-2.

GELE KAARTEN: Deckers, Vankrunkel­sven, Appeltans. SCHEIDSREC­HTER: Walter Gijsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium