Het Belang van Limburg

Hamont met één been in finale

-

EERSTE NATIONALE Tongeren - Kontich 1-1 -

Tongeren speelde een sterke partij tegen de kampioen-in-spé. Jacky Broux bezorgde de thuisploeg in de slotfase loon naar werken: 1-1.

TWEEDE NATIONALE Sibret - Genk B 2-3 -

Genk blijft foutloos. De kampioen gaf nochtans een 0-2-voorsprong (goals van Kerckhofs en keepster A. Dilissen op strafschop) uit handen, maar Verbist tekende met een knappe vrije trap voor de overwinnin­g.

DERDE PROVINCIAL­E

Jong STVV B - Maasland 6-2 -

Sv. Al-Dakhil (2x), Biets (2x), Corten en Claeskens maakten pas na rust het verschil voor Jong STVV. Vanenburg en Cretskens scoorden tegen.

BEKER VROUWEN A Bilzen - Bokrijk 2-1 -

Bilzen zette haar overwicht in de eerste helft om in twee goals van Schepers. Na de pauze drong Bokrijk aan, maar verder dan de aansluitin­gstreffer van N. Michiels kwamen de bezoekster­s niet.

Alken - Genk B 1-3 -

Alken kreeg een les in efficiënti­e van Genk. Terwijl de thuisploeg driemaal het doelhout trof en enkel via Vriens kon scoren, werkten de bezoekster­s wel aan honderd procent af.

BEKER VROUWEN B

BS Sport - Louwel B 0-2 -

Rhais en Coolen maakten het verschil in deze wedstrijd.

Hamont - Pelt B 5-0 -

Theunissen, Gorssen (vóór rust), Brouwers, Van Hout en Mertens zetten de collectief sterke prestatie van Hamont om in duidelijke cijfers.