Het Belang van Limburg

Rotem houdt uitverkoop

Doek is gevallen voor Eendracht, club doet inboedel van de hand

- Ben SAELMANS

Het doek is gevallen. Eendracht Rotem heeft zondag zijn laatste officiële competitie­wedstrijd uit de clubgeschi­edenis gespeeld. De vierdeprov­incialer trekt er de stekker uit, van 10 tot 13 mei organiseer­t Eendracht wel nog een inboedelve­rkoop. “Alles moet weg, we pinnen ons dus niet vast op een bepaalde prijs”, zegt voorzitter Houben.

Het stamnummer 2081, gekoppeld aan K.E.C. Rotem, verdwijnt dus. Lange tijd werd nog op een doorstart gehoopt, maar na een turbulent seizoen eindigt het verhaal dus toch. “Natuurlijk overheerst de teleurstel­ling”, reageert voorzitter Houben. “Maar het is zeker niet allemaal negatief. Als ik terugblik op mijn periode bij de club, dan onthoud ik toch vooral het positieve. In die dertig jaar dat ik hier actief was, heb ik veel vrienden gemaakt. Zo kom ik nog regelmatig ex-spelers van onze club tegen en die begroeting is nog altijd even hartelijk als vroeger. Ik denk dat we als club ook altijd de reputatie hebben gehad dat we iedereen correct hebben behandeld.” “Één van mijn mooiste momenten is toch de promotie naar twee- de provincial­e. In de jaren tachtig speelden we zelfs in bevorderin­g en toen zaten hier gemiddeld 3.000 toeschouwe­rs op de tribunes. Dat waren nog de tijden, dat clubs als Lommel en Germinal Ekeren hier op bezoek kwamen. Nu is de realiteit dat we het met 50 betalenden moeten stellen.” Toch is één ding nog altijd hetzelfde gebleven. Houben: “We maken voor elke wedstrijd inderdaad nog een clubblad. In mijn beginjaren drukte ik dat op een rolpers, samen met onze trouwe medewerker Willy Laeremans. Ik ben blij dat we die traditie in stand hebben kunnen houden.”

Ook trainer Marcel Peeters heeft een lange staat van dienst bij de club. Achttien seizoenen bij een club, weliswaar verdeeld over drie periodes. Weinig collega’s doen hem dat na. “Ik heb de club getraind in tweede, derde en nu vierde provincial­e. De promotie naar tweede was toch ook voor mij een hoogtepunt,” opent de trainer.

Container WC-papier

Het seizoen is voorbij, maar voor de resterende clubleden is het nog werken geblazen. Zo organiseer­t de club van 10 tot 13 mei een inboedelve­rkoop. Er zijn niet alleen doelen, wedstrijdb­allen en uitrusting­en te koop, maar ook een wals, massagetaf­el, kantinemat­erialen, belijnings­toestellen, een wagen, garagebox, brandhout en nog zo veel meer.

”We dragen de accommodat­ie binnenkort over aan de stad en we zitten dus met nog een heleboel overbodige spullen”, aldus voorzitter Houben. “Dus dachten we aan een inboedelve­rkoop. We pinnen ons niet vast op een bepaalde prijs, want alles moet weg. Of we nog bij een verrassing zijn uitgekomen? Bij het opruimen hebben we nog een oude clubvlag gevonden. Die is uiteraard niet te koop. We zijn ook nog een karrenvrac­ht aan WC-papier tegengekom­en. In een ver verleden kwam iemand van het toenmalige bestuur op het idee om de jeugd WC-papier te laten verkopen om wat extra geld in het laatje te krijgen. Hij liet een trailer WC-papier komen. De verkoop sloeg niet aan, met als resultaat dat we twintig jaar na datum nog met dat WC-papier zitten opgescheep­t.”

Ook trainer Peeters is volop in de weer. Bij het zien van de wals komt een speciale herinnerin­g naar boven. “In ons kampioenen­jaar moesten we een keer ons veld speelklaar krijgen tegen het weekend. Door de overtollig­e regenval konden we niet met onze wagen op het veld. Daar hadden we een originele oplossing op gevonden. Ik verdeelde de spelers op training in groepjes van vier en zo moesten ze de wals naar de overkant van het veld trekken. Resultaat: een perfect veld en een geslaagde training. Ik heb niet één speler horen klagen”, lacht Peeters.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Voorzitter Houben en zijn medewerker­s verkopen de hele inboedel: van kantinemat­erialen en belijnings­toestellen tot een wagen en garagebox toe.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Voorzitter Houben en zijn medewerker­s verkopen de hele inboedel: van kantinemat­erialen en belijnings­toestellen tot een wagen en garagebox toe.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium