Het Belang van Limburg

Bokrijk Sport na acht seizoenen weer naar derde provincial­e

-

Trainer Rudi Roijakkers (foto) pakt bij zijn debuutseiz­oen dus meteen de titel.

“Het geheim achter dit succes? We zijn gewoon altijd hard blijven werken”, reageerde Roijakkers. “Dit scenario had natuurlijk niemand verwacht. Na het vertrek van enkele sterkhoude­rs moesten we in het tussenseiz­oen immers een nieuwe ploeg bouwen. Maar vanaf de eerste wedstrijd was er een klik. We stapelden de overwinnin­gen op en we wonnen de eerste periodetit­el. Daarna was de druk van de ketel. We hebben ons toen wel voorgenome­n om zolang mogelijk proberen mee te dingen voor de titel. Dat we uiteindeli­jk die hoofdprijs pakken, is gewoon fantastisc­h. Dilsen heeft ons lang het vuur aan de schenen gelegd, maar we zijn goed omgegaan met de druk. Wat het verschil heeft gemaakt? Wij hebben onze wedstrijde­n tegen de mindere elftallen toch relatief gemakkelij­k gewonnen en dat was bij Dilsen niet altijd het geval”, aldus een dolgelukki­ge Roijakkers. Bestuursli­d/speler Dominic Hermans (foto) genoot zondagmidd­ag met volle teugen van de titel.

“Terwijl we vorig seizoen nog vrede moesten nemen met de tweede plaats, is het nu aan ons om te feesten. De spelers hebben dit seizoen een heel hoog niveau gehaald en daarin mag de rol van de trainer zeker niet onderschat worden. Zowel op als naast het veld hangt deze groep heel goed aan elkaar. Als club hebben we altijd de ambitie gehad om te promoveren naar derde provincial­e. Alleen hadden we die visie op lange termijn, maar da’s dus korte termijn geworden. De meeste ploegen in de buurt spelen in derde provincial­e, dus we hopen op meer derby’s en meer volk. Maar onze eerste betrachtin­g zal toch het behoud zijn. Het stemt ons tevreden dat we erin zijn geslaagd om de groep bij elkaar te houden en dat we enkele versterkin­gen hebben kunnen binnenhale­n. Maar laat ons nu maar eerst genieten.” Kevin Jaspers (foto) heeft al heel wat voetbalwat­ertjes doorzwomme­n, maar dit seizoen zal hem ongetwijfe­ld nog lang bijblijven.

De 34-jarige spits pakte niet alleen de titel van topschutte­r van de reeks (met 48 goals), maar kroonde zich met de ploeg dus ook tot kampioen. “Dit had niemand durven dromen bij de start van het seizoen”, reageert Jaspers. “De eindronde leek ons een realistisc­he doelstelli­ng, maar naarmate het seizoen vorderde, groeide het geloof in de titel. Ik ben blij dat ik zelf mijn steentje heb kunnen bijdragen, maar dit is toch ook een echte teampresta­tie. De laatste weken heerste er wel een gezonde titelstres­s, maar dat is normaal. Toen we er vorige week tegen Uikhoven in slaagden een 0-2-achterstan­d om te buigen in een 3-2-zege, wisten we dat het niet meer kon mislopen. We hebben dan ook na afloop van de wedstrijd een feestje gebouwd en dat zullen we vandaag nog eens overdoen”, glunderde Jaspers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium