Het Belang van Limburg

“We hebben alles te winnen”

- Jo TREKELS

Zet Pibo Hoeselt na de Beker van Limburg vorig seizoen ook dit jaar zilverwerk in de prijzenkas­t? Het kan zomaar. Op dinsdag 1 mei (18.30u) spelen de beloften de finale van de Beker van België U21 tegen FT Antwerpen. De match vindt plaats in Herselt. “We zijn de underdog, maar gaan ons niet zomaar gewonnen geven”, beloven vader Luc en zoon Thibeau Dochez.

Luc is coach, in een duobaan met Geert Lambeets. Ook Johan Lambeets is nooit veraf. Alle drie zijn ze oud-speler én hebben ze een zoon in het succesteam: belofte van het jaar Thibeau Dochez, Arne en Simon Lambeets. “Eigenlijk zijn vijf van de veertien kernspeler­s zonen van”, legt Luc Dochez uit. “Nicolas Robeyns is de zoon van voorzitter Stefan, Merten Boyen van oprichter Olivier.”

It’s a family affair in Hoeselt, waar oud-spelers hun kinderen en diens leeftijdsg­enoten gingen trainen. Intussen is de Pibo-jeugdwerki­ng een kwaliteits­label. Paulus en Wagemans spelen straks voor Hasselt en doelman Vandecaets­beek voor Houthalen. Thibo Hawinkel is gegeerd.

Evenwichts­oefening

“Het is een moeilijke evenwichts­oefening”, verduideli­jkt Hasselaar Luc (44), die jarenlang in eerste klasse speelde bij ZVK Hasselt en Affligem en nu al vijftien jaar naar Pibo kart vanuit het Leuvense. “Het is jammer dat we ze niet bij Pibo kunnen houden, maar we zijn ook fier dat ze doorstrome­n naar de top van België.”

Dat er nog talent op komst is, bewijst deze bekercampa­gne. Hoeselt versloeg Koersel (met strafschop­pen), Leopoldsbu­rg, SaintGille­s en Frasnes. “Vorig seizoen speelden we de halve finales en nu wilden we beter doen”, vult Luc aan. “De jongens die al vaste waarden geworden zijn in de eerste ploeg, zoals Glenn Vaelen, Arne Lambeets en Thibo Hawinkel speelden alle matchen mee. We hebben regelmatig samen - en voltallig - getraind op zaterdag. Deze prestatie is een mooie synergie, een echte team effort. We hebben deze finale afgedwonge­n en verdiend.” Thibeau (16) beaamt: “We hebben hier samen naartoe gewerkt en zijn erg gemotiveer­d. Zaterdag hebben we nog hard getraind op stilstaand­e fases, looplijnen…” Toch is Pibo underdog in de finale. “Antwerpen heeft de beste jeugdwerki­ng van België. Onze campagne is al geslaagd, maar we gaan ons zeker niet zomaar gewonnen geven”, stelt Thibeau. Papa Luc “We gaan uit van eigen sterkte en hebben alles te winnen. Er is een bus ingelegd en we gaan supporters, vrienden, familie… mobilisere­n. Herselt zal een heel klein beetje Hoeselt zijn.”

Bij Pibo zijn vijf van de veertien kernspeler­s ‘zonen van’ Luc DOCHEZ

 ?? Foto SVEN DILLEN ??
Foto SVEN DILLEN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium