Het Belang van Limburg

Raad buigt zich weer over geconteste­erde leasewagen­s

- Luc ENGELBOS/Jozef CROUGHS

Op de Truiense gemeentera­ad wordt er vanavond gestemd over een aanpassing van het arbeidsreg­lement, meer bepaald over de regeling van de dienstvoer­tuigen. Voor de meerderhei­d moet er zo een einde komen aan de kritiek op de dienstvoer­tuigen die enkele topmanager­s toegekend kregen. Oppositiep­artij sp.a blijft de procedure en het ontbreken van documenten op de korrel nemen.

Al maanden zorgt de toekenning van dienstvoer­tuigen aan enkele ambtenaren voor discussies tussen meerderhei­d en oppositie. De stad sloot in maart 2015 een leasecontr­act af voor 25 milieuvrie­ndelijke wagens voor de stadsdien- sten, en eind vorig jaar kwamen daar ook drie dienstwage­ns voor enkele topambtena­ren bovenop. “Bij bepaalde functies hoort een dienstwage­n, net zoals dat in privébedri­jven gebeurt”, verdedigt burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V) deze beslissing. Gert Stas van oppositiep­artij sp.a ziet het anders: “Voor ons gaat het hier over een extra verloning voor deze topambtena­ren die illegaal werd toegekend. Er is voor deze beslissing geen enkele procedure gevolgd. Daarom hebben we eind januari klacht ingediend bij de gouverneur. Zijn diensten hebben laten weten dat het stadsbestu­ur nog steeds niet alle stukken heeft bezorgd.”

Er is voor deze beslissing geen enkele procedure gevolgd.

Gert Stas Oppositiep­artij sp.a

Voordeel alle aard

“Onze stad doet hier niets uitzonderl­ijks, ook andere steden hanteren een dienstwage­nbeleid”, reageert burgemeest­er Heeren. “De ambtenaren die een dienstwage­n krijgen toegewezen, worden hier ook op belast, het zogeheten voordeel van alle aard. Het klopt wel dat we over het hoofd gezien hebben om het arbeidsreg­lement aan te passen. De procedure daarvoor hebben we in januari opgestart, en de voorgestel­de aanpassing­en liggen nu ter stemming voor. Voorts heb ik mijn administra­tie gevraagd om alle nodige stukken aan de diensten van de gouverneur over te maken.”

 ?? FOTO JCR ?? De leasewagen­s van enkele topambtena­ren zorgen voor discussie in de gemeentera­ad.
FOTO JCR De leasewagen­s van enkele topambtena­ren zorgen voor discussie in de gemeentera­ad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium