Het Belang van Limburg

Dirk Colaers (50) fietst op één dag met handbike van Knokke naar Peer

- Geert VAN BAELEN

Op één dag met de handbike van Knokke naar zijn woonplaats Peer fietsen, goed voor een totale afstand van 210 km. Rolstoelge­bruiker Dirk Colaers (50) bracht deze uitdaging afgelopen zaterdag tot een goed eind. Een halfuur vroeger dan voorzien kwam hij over de eindmeet aan het Peerse marktplein. Hij werd als een held onthaald. Met zijn stunt zamelt hij ruim 20.000 euro in voor het goede doel.

Zaterdagmo­rgen om zes uur vertrok Dirk in het gezelschap van enkele fietsvrien­den in Knokke, en vanaf Geel haakten Peerse wielerclub­s aan. Onder politiebeg­eleiding reed een peloton met Dirk op kop vervolgens rond 18.30 uur over de iconische eindmeet van de Nacht van Peer. De tocht van 210 km zat erop. “Tot Antwerpen kon ik goed snelheid maken, maar in het Antwerpse centrum begon het lastig te worden met al die kruispunte­n. Daar kroop heel wat tijd in”, blikt hij terug. Pas dichter bij huis kreeg hij het echt fysiek moeilijk. “De brug van Sint-Huibrechts-Lille was het moeilijkst­e van de tocht”, lacht hij. “Je bent al helemaal op en dan krijg je nog eens wind op kop. Toch heb ik me kunnen houden aan drie stopplaats­en onderweg. Gelukkig heb ik ook geen grote technische problemen gehad.”

Na een heroïsche aankomst op het marktplein volgde nog een ontvangst in een afgeladen Harmonieza­al samen met de Landelijke Gilden en Samana. Het was Dirks opzet om geld in te zamelen voor een elektrisch­e rolstoelfi­ets die via de toeristisc­he dienst kan gehuurd worden. “Het beoogde bedrag van 12.000 euro is met 8.000 euro overschred­en. Ongeloofli­jk! Naast een rolstoelfi­ets, kunnen we hiermee misschien ook nog een tandem schenken”, besluit Dirk die voorlopig geen fietsuitda­ging meer plant.

 ?? FOTO GVB ?? Dirk werd als een held ontvangen. Met de opbrengst hoopt hij een rolstoelfi­ets en tandem te schenken die via de toeristisc­he dienst gehuurd kunnen worden.
FOTO GVB Dirk werd als een held ontvangen. Met de opbrengst hoopt hij een rolstoelfi­ets en tandem te schenken die via de toeristisc­he dienst gehuurd kunnen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium