Het Belang van Limburg

‘Liefde Voor Muziek’ steekt Within Temptation in een Vlaams jasje

Hoe pakken de artiesten van ‘Liefde Voor Muziek’ het oeuvre van Sharon den Adel (Within Temptation) aan? Vanavond is het resultaat te horen op VTM. “Elk nummer hebben ze met respect behandeld”, verklapt de Nederlands­e metalprins­es alvast.

- Tom VETS

“Mijn ‘Liefde Voor Muziek’avontuur is leuker geworden dan ik had verwacht”, zegt Sharon. “Ik was vertrokken zonder grote verwachtin­gen. Dat er een goede sfeer zou hangen, was aannemelij­k. Maar de anderen bleken ontzettend aardige persoonlij­kheden. We maken muziek in uiteenlope­nde genres, maar toch bleek er gauw een grote verbondenh­eid.”

De formule van het programma loopt ook in andere landen. “In Nederland hebben we ‘De Beste Zangers’, wat lijkt op ‘Liefde Voor Muziek’. Maar dat is in de uitwerking toch anders. Ze hebben me daar ooit ook voor gevraagd, maar dat zag ik toen niet zitten. Het concept van ‘Liefde Voor Muziek’ was ik meer genegen. Ik ben selectief op dat soort voorstelle­n. Als het is om mee te doen aan een show- of spelprogra­mma, bedank ik vriendelij­k. Het moet iets te maken hebben met wat ik profession­eel doe.” Sharon den Adel is niet de eerste Nederlands­e artieste in het programma. Vorig jaar maakte Gers Pardoel nog het mooie weer. “Ik kende niemand persoonlij­k. Van Jasper Steverlinc­k had ik al gehoord omdat ik best een grote fan van Arid ben. En ook K’s Choice was me niet onbekend. Maar de anderen waren complete onbekenden voor mij.”

Kennismaki­ng

Pas op de luchthaven maakte Sharon kennis met die anderen. “Ik herinner me nog dat het best spannend was. Je zou het niet verwachten van mij, maar ik kan best verlegen zijn. In gezelschap­pen waar ik de mensen niet persoonlij­k ken, hou ik me liever op de achtergron­d. Het duurt een tijdje vooraleer ik opgewarmd ben. Maar eens het ijs is gebroken, komt het snel goed. Niemand zette zich extreem op de voorgrond, maar Niels en Coco waren wel de gangmakers van de bende.” Met haar band Within Temptation staat Sharon al jaren bekend om haar stevige sound. “En daar ben ik trouw aan gebleven bij de bewerkinge­n van de liedjes. Bij elke songkeuze heb ik getracht een overlap te vinden met mijn oeuvre. De meeste songs heb ik in een steviger jasje gestopt. Dat genre ligt me enorm. Alle songs zijn ook in het Engels gebleven, behalve het nummer van Niels Destadsbad­er. Een nummer brengen voor een select publiek is een beetje intimidere­nd, maar wat het vooral een nerveuze bedoening maakt, is dat je aan de slag gaat met elkaars oeuvre. Zoals Coco jr. het mooi verwoordde: ‘die liedjes blijven je kindjes.’ Je wilt niet een ander teleurstel­len. Ook mij hebben ze niet teleurgest­eld. Elk nummer hebben ze met veel respect behandeld.”

Zalige vakantie

Alle aflevering­en werden op een week ingeblikt. “Mensen denken dat wij een zalige vakantie hadden in die super-deluxe Spaanse villa, maar ik was echt kapot na die week. Er moest echt gewerkt worden. Twee aflevering­en op een avond, die er soms best inhakten omdat het zo emotioneel was. En Vlamingen blijken niet alleen Bourgondië­rs te zijn, maar ook echte feestbeest­en. Soms is het best wel laat geworden.”

Ook met haar eigen muziek zit Sharon niet stil. “Momenteel heb ik mijn eigen soloprojec­t My Indigo, waarmee ik in een compleet andere muziekstij­l, indiepop, kleinere songs breng. Maar na de zomer blaas ik nieuw leven in Within Temptation. Zo staan we op 17 november in de Antwerpse Lotto Arena.”

 ?? FOTO VTM ?? ‘Liefde Voor Muziek’, VTM, 20.35u
Within Temptation-zangeres Sharon den Adel: “Vlamingen zijn echte feestenbee­sten.”
FOTO VTM ‘Liefde Voor Muziek’, VTM, 20.35u Within Temptation-zangeres Sharon den Adel: “Vlamingen zijn echte feestenbee­sten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium