Het Belang van Limburg

Gretiger Hasselt

Play-off-finale Bocholt-Initia in de maak

- Ivo KWANTEN

Bocholt had aan een punt genoeg om zich voor de finale van de play-offs te kwalificer­en, Hasselt wilde winnen om NeLo op afstand te houden. Bekerwinna­ar Initia toonde zich de gretigste van de twee en ging verdiend met de punten aan de haal.

Uitblinker bij de hoofdstede­lingen was doelman Jelle Vonckx maar ook de bankzitter­s Buciuman en Meulders eisten met respectiev­elijk vijf en vier doelpunten een absolute hoofdrol op. “Ik was er nochtans niet gerust in”, stelt Vonckx. “De eindwinst in de beker van België had wat teweeg gebracht maar na een paar dagen feesten konden we de focus gelukkig weer volledig op de partij tegen Bocholt leggen. De lijn doorgetrok­ken en weer een stapje dichter bij de finale van de play-offs. Over een Belgische titel wil ik het nog niet hebben. Maar in de onderlinge confrontat­ies tegen Bocholt leiden we met 3-2. Het kan dus.”

De thuisploeg was in de eerste helft doorlopend op achtervolg­en aangewezen maar slaagde erin de achterstan­d te beperken tot twee doelpunten, 12-14. Bocholt had nochtans mogelijkhe­den om het verschil groter te maken maar miste onder andere twee strafworpe­n. Hasselt opende de debatten in de tweede helft met vijf doelpunten op rij. De kaarten waren geschud. Het ontbrak Bocholt aan inspiratie, kracht en vooral trefzekerh­eid om het roer nog om te gooien. Winters en Kooijman spartelden nog wat tegen, Spooren en Valkenborg­h kregen niets meer voor mekaar. “Heel erg jammer”, weet ook Wout Winters. “Op een finaleplaa­ts is het nog een weekje wachten maar tegen Hasselt een dozijn open kan- sen missen is om problemen vragen.”

Roelants: Bocholt

Vreugde bij de Initia-spelers na afloop op het parket van de Alverberg-arena. Voorzitter Bruno Willems hield zich afzijdig. “Een zware en vooral woelige week achter de rug”, kloeg Willems. “Ontgoochel­d in de beslissing van Ruben Roelants, die een mogelijke transfer naar Bocholt aankondigd­e. Opgelucht dat we Brian Meulders een jaartje langer aan de club kunnen binden en nu nog Buciuman overtuigen om af te zien van een transfer naar NeLo.”

SCHEIDSREC­HTERS: Box en Claes. HASSELT: Vonckx, Vanbrabant, Houbrechts 4, Cusumano 1, Buciuman 5, Roelants 2, Robyns 2, Van Der Goten 1, Köhlen 6, Bogaerts 1, Van Criekinge 1, Vossen 3, Degbey, Kelchterma­ns. BOCHOLT: Alberts, Leroy, Wertelaers 4, M. Lamers, J. Lamers, Winters 9, Kooijman 4, Cremers, Koninkx, Kittel, Valkenborg­h 3, Spooren 5, Kedziora 1, Pucnik.

 ?? Foto PALMAERS ?? Vossen haalt zwaar uit.
Foto PALMAERS Vossen haalt zwaar uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium