Het Belang van Limburg

HEUR-TONGEREN GRIJPT TITEL IN DERDE AMATEUR

Fusieclub viert tweede promotie op rij “Seizoen uit de 1.000” “Nog niet aan ons plafond”

- Marc TRUYERS

Na een ware thriller tegen de buren uit Bilzen-Waltwilder pakt Heur-Tongeren de titel in de derde amateurkla­sse in stijl. Na in totaal 18 speeldagen aan de leiding te hebben gestaan en naast de eerste ook de derde periodetit­el in de wacht te slepen, is deze tweede promotie op rij oververdie­nd te noemen. Bilzen-Waltwilder wordt in extremis voorbijges­token door Diegem én Leopoldsbu­rg, dat op basis van een beter doelsaldo het vierde eindrondet­icket bemachtigt.

Ondanks een spierscheu­r van 5 cm kwam Michiel Goyvaerts (foto) tegen Bilzen-Waltwilder toch aan de aftrap.

Met twee doelpunten in het begin van elke helft bewees de topschutte­r eens te meer zijn onschatbar­e waarde voor het elftal van Steve Hoste. “Ik heb er alles aan gedaan om te spelen, want zulke wedstrijde­n wil je absoluut niet missen. Als je dan als ploeg nog zo een wedstrijd speelt, verdien je het om kampioen te spelen. De eerste periodetit­el heeft ons een boost gegeven voor de rest van het seizoen, al kenden we rond de nieuwjaars­periode een terugval. Gelukkig hebben we ons op tijd kunnen herpakken.”

Met 25 doelpunten moet de blonde aanvaller enkel Van Asten (Houtvenne, 27 doelpunten) laten voorgaan. “Een seizoen uit de 1.000 voor mij. Ik stelde aanvankeli­jk 15 doelpunten voorop, daarna heb ik bijgeschaa­fd tot 20 om er uiteindeli­jk 25 te maken. In nationale is me dat nog nooit gelukt, maar dat kan ook enkel als de aanvoer van de ploegmaats op maat is. Het zou een mirakel zijn moest ik binnen een jaar opnieuw aan dat aantal geraken.” Met zijn tweede promotie op rij bewees coach Steve Hoste (foto) dat hij na een fantastisc­he loopbaan als speler ook uit het goede trainersho­ut is gesneden.

“Wat we hier met beperkte middelen hebben neergezet, is werkelijk fenomenaal. Een sprookje met een happy end.

Maar ik wil de pluimen zeker niet alleen op mijn hoed steken, want ik doe mijn pet af wat de spelers hier hebben verwezenli­jkt. De mentalitei­t en samenhorig­heid die in deze groep heerst, is de basis van de successen van de jongste jaren. En ik ben er heilig van overtuigd dat we nog niet aan ons plafond zitten. Of ik dit had zien aankomen? Er waren zeven nieuwe ploegen in deze reeks, dus het was koffiedik kijken. In eerste instantie was niet degraderen de boodschap. Nadien hebben we de targets bijgesteld. Of we voldoende gewapend zijn? Dat zal de tijd uitwijzen. De tijd dat een ploeg met twee bestuursle­den en een paardenkop werd geleid, ligt ver achter ons. Een stad als Tongeren verdient een ploeg in tweede amateur. Ik reik dan ook de hand uit op alle vlakken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium