Het Belang van Limburg

Ook bij de Windsors aan mafkezen geen gebrek

-

LONDEN - De Britse tabloids kunnen maar geen genoeg krijgen van de verhalen over die gestoorde Amerikaans­e schoonfami­lie van hún prins Harry. Nochtans is de reputatie van de Windsors niet veel beter. Er liep en loopt daar meer dan één vreemde snuiter rond.

Zo is er om te beginnen prins

Andrew, de hertog van York. De naam van de oom van Harry en William is gevallen in een dossier rond kinderporn­o waarbij hij de hoofdverda­chte zou geholpen hebben. Die Andrew was ooit getrouwd met Sarah Ferguson, die mensen liet betalen voor ontmoeting­en met haar echtgenoot.

Marie Christine von

Reibnitz, prins Michael van Kent.

En dan is er de vrouw van

Toen Meghan Markle in Buckingham werd voorgestel­d, droeg Marie Christine een zwarte broche die verwees naar de kolonisati­e. Dat werd aanzien als zuiver racisme, en dat was niet de eerste keer. In 2004 zei de vrouw tegen een groep Afro-Afrikanen in een restaurant dat ze maar “in hun kolonies” moesten gaan eten. Ze leefde op zulke grote voet dat Queen Elizabeth jaren hun huishuur moest betalen.

Prins Philippe, de man van de Queen,

Edward VIII

telde een klein leger vrienden die een lidkaart van de nazi’s hadden. En om even terug in de tijd te gaan: was een sympathisa­nt van de nazi’s. Meghan Markle is ook niet de eerste bruid in Buckingham Palace met wat vreemde familieled­en. De vader van Sarah Ferguson werd betrapt in een massagesal­on voor mannen. En Kate Middleton – nu prinses Kate – bracht haar oom Gary mee naar haar huwelijk. Die bezit een etablissem­ent op Ibiza dat Le Maison de Bang Bang heet. Gary is onlangs beschuldig­d van huishoudel­ijk geweld.

Kates zus Pipa Midlleton en haar vrienden werden in Parijs opgepakt nadat ze een pistool op een paparazzo hadden gericht. En Kates beste schoolvrie­nd runt Killing Kittens, een exclusieve seksclub voor swingers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium