Het Belang van Limburg

17-jarigen leidden dievenbend­e

-

De bende uit Winterslag die dinsdag door de politie is opgerold, werd geleid door twee 17-jarigen. Ze pleegden ramkraken en tal van inbraken met zware auto’s waarmee ze graag in de Cité pronkten.

“Iedereen in Winterslag Cité kent die jongens”, aldus een goedingeli­chte bron. “Ze kennen elkaar van in de jeugdhuize­n. Gestolen fietsen boden ze gewoon in de buurt te koop aan. Ze showden graag hun gestolen spullen. Ook de auto’s die ze in onder andere Maastricht waren gaan stelen. Dat moet de politie uiteraard ook zijn opgevallen.”

De bende pleegde een handvol ramkraken in Genk, Hasselt en Zonhoven, maar ook een hele reeks inbraken en diefstalle­n. Bij de meeste feiten waren de 17-jarigen betrokken. Een van hen werd zaterdag ingerekend. De politie maakte al een tijdje jacht op hem na zijn vlucht uit een jeugdinste­lling. Zijn even oude kompaan zit sinds 19 april in een jeugdinste­lling op verdenking van betrokkenh­eid bij het schietinci­dent vlakbij Ter Hilst. Een man uit het Luikse werd toen beschoten en beroofd. Naast de twee kopstukken zijn dinsdag ook zeven andere bendeleden ingerekend. De speciale eenheden van de federale politie kwamen naar Genk om hen te arresteren. Enkele van hen zitten inmiddels in de gevangenis. “Mijn cliënt is na verhoor vrijgelate­n onder voorwaarde­n”, aldus advocate Vanessa Penninger. “Zijn rol is eerder beperkt en hij werkt volledig mee.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium