Het Belang van Limburg

“Als hij suiker nodig heeft, mag hij die hier best komen halen”

Toekomstig­e buren kijken al uit naar verhuizing van Kevin De Bruyne naar Heusden-Zolder

- Zahra BOUFKER

In Heusden-Zolder rijden vrachtwage­ns al maandenlan­g de Zandstraat op en af richting de nieuwbouww­oning die Kevin De Bruyne er laat bouwen. Dinsdag nog leidde dat tot een incident dat de hele straat een voormiddag lang zonder stroom zette. Maar dat nemen zijn toekomstig­e buren de stervoetba­ller van Manchester City niet kwalijk: “Natuurlijk is het spannend als er een Rode Duivel in je straat komt wonen. Al hoop ik wel dat hij zich af en toe laat zien, want wat heb je anders aan zo’n buur?”

Kevin De Bruyne mag dan wel een geboren Oost-Vlaming zijn, als jeugdprodu­ct van KRC Genk bracht hij een groot deel van zijn jeugd in Limburg door. Ook zijn vrouw – en mama van hun zoontje Mason Milian – Michèle Lacroix is afkomstig uit Genk. De keuze voor Heusden-Zolder is dus niet zo vergezocht. Bovendien is het een keuze waar ze in de Zandstraat best blij om zijn. “Kevin is hier zeer welkom, hij lijkt mij sympathiek”, zegt buurman Raf Reeckmans, die wel hoopt dat de Rode Duivel zich ook af en toe eens laat zien. “We houden weleens sociale activiteiB­ruyne ten in de buurt, ik ben benieuwd of hij en zijn gezin daarop zullen afkomen. Misschien wordt hun huis wel een afgesloten blok en zullen we hen nooit zien. Dat hoop ik alvast niet, want wat heb je dan aan zo’n buur?”

Babysitten

“Mijn vrouw en kinderen hebben Kevin en zijn vrouw trouwens al gezien op de werf”, gaat Reeckmans verder. “Dan maken we onderling grapjes met onze dochter, die in de buurt babysit: ‘Ga maar eens vragen of je daar ook mag gaan babysitten.’” (lacht)

Ook Jan Doumen is fier dat de bekende voetballer in zijn straat komt wonen. “Ik ben geen voetbalfan, maar als toekomstig­e buurman ben ik De Bruyne nu meer aan het volgen. We gaan hem wel niet anders behandelen, hier is iedereen gelijk.”

Kale voorgevel

Daar kan ook buurvrouw MarieClair­e Bosmans zich in vinden. “Ik wist niet eens wie Kevin De was, tot groot jolijt van mijn kleinkinde­ren. Die vinden het geweldig dat er een voetballer komt wonen. Ach, voor mij is hij een man zoals elke ander, zij het eentje die beter kan voetballen dan ik. Als hij suiker komt halen, krijgt hij dat van mij.”

Toch vreest ook Marie-Claire dat het gezin een teruggetro­kken bestaan zal leiden in de Zandstraat. “Ze hebben geen ramen en deuren aan de voorgevel. Erg hé? Al snap ik wel dat ze geen inkijk willen”, aldus Bosmans. “Ik zie nu al geregeld mensen passeren uit nieuwsgier­igheid”, zegt Raf Reeckmans. “Hopelijk gunnen ze hen hun privacy toch wat.”

Achterstan­d

“Het klopt inderdaad dat aan de voorkant van hun huis geen deuren en ramen te zien zijn, maar aan de achterkant is het helemaal open met een poolhouse. Daar kunnen ze rustig genieten van de natuur. De voorgevel wordt bekleed met natuurstee­n”, zegt Patrick De Koster, de manager van De Bruyne, die hem begeleidt bij de bouw van zijn huis. “Kevin en zijn vrouw Michèle hebben alles zelf goedgekeur­d. Ik houd de deadlines in het oog en stem af met de architecte­n. Zo ga ik ook samen met Michèle en Kevin regelmatig kijken naar de bouw. We hadden eigenlijk gehoopt om klaar te zijn tegen het WK voetbal in juni, omdat zijn vrouw en hun zoontje dan naar België komen. Maar door het slechte weer hebben we veel achterstan­d opgelopen.”

Enkele maanden geleden verlengde De Bruyne nog met zes jaar bij Manchester City, maar dat wil volgens De Koster in het voetbal nog weinig zeggen. “Hun huis blijft sowieso altijd een goede investerin­g.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? De werken aan de woning van Kevin De Bruyne in de Zandstraat in Bolderberg hebben al flink wat
vertraging opgelopen.
Foto TOM PALMAERS De werken aan de woning van Kevin De Bruyne in de Zandstraat in Bolderberg hebben al flink wat vertraging opgelopen.
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Buurvrouw Marie-Claire Bosmans met haar man: “Ze hebben geen ramen en deuren aan de voorgevel. Erg hé?”
FOTO TOM PALMAERS Buurvrouw Marie-Claire Bosmans met haar man: “Ze hebben geen ramen en deuren aan de voorgevel. Erg hé?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium