Het Belang van Limburg

Transferko­orts in het Park

Paars-wit mikt (net als Standard) op Mbemba Package deal Milic-Musona op tafel Bod van 800.000 euro op Servische linksbuite­n

- Jürgen GERIL/Gert GYSEN

De transferge­kte slaat fel toe, zeker bij Anderlecht. RSCA ondergaat een extreme make-over en manager Luc Devroe onderhande­lt momenteel over véél spelers. Zo richt hij nu zijn pijlen op Newcastlev­erdediger Chancel Mbemba (23). Er zijn wel twee obstakels: Standard is ook geïnteress­eerd én Mbemba staat (nog) niet te springen om terug te keren naar België.

Chancel Mbemba heeft weinig toekomst bij Newcastle. De Congolese verdediger werd in 2015 voor 12 miljoen euro weggeplukt bij Anderlecht, maar speelde dit seizoen amper elf matchen en werd door coach Rafael Benitez op de transferli­jst geplaatst. Dat is de Belgische topclubs niet ontgaan. Standard informeerd­e al omdat ze niet zeker zijn dat ze hun verdediger­s Luyindama en Laifis kunnen houden. Maar in Luik beseffen ze dat Anderlecht een belangrijk­e concurrent wordt. RSCA-manager Luc Devroe wil tegen half juni immers klaar zijn met 80 procent van zijn kern voor volgend jaar. Al wordt het een dubbeltje op zijn kant om de Afrikaan over te nemen. Mbemba is eergevoeli­g en zou een vroegtijdi­ge terugkeer naar België zien als een mislukking. Hij prefereert een buitenland­se club en werd in Schotland al gelinkt aan Celtic. Anderlecht heeft wel als voordeel dat Devroe momenteel goeie contacten onderhoudt met Newcastle in het dossier Matz Sels. De transferpr­ijs vormt nog een struikelbl­ok, maar eens er een deal is op clubniveau zal de doelman tekenen voor vijf seizoenen.

Duotransfe­r Milic-Musona

Daarnaast deed Anderlecht een eerste officieel bod bij KV Oostende. Opvallend genoeg geldt dat aanbod niet alleen voor de Kroatische verdediger Antonio Milic (22), maar ook voor flankspele­r Knowledge Musona (26). RSCA probeert een package deal te regelen en Marc Coucke rekent op wat goodwill van zijn exclub om deze duotransfe­r te bewerkstel­ligen. Hij sprak zelf met KVO-voorzitter Peter Callant. Alleen is Anderlecht niet de enige gegadigde voor Milic. In België wordt ook Club Brugge steeds hardnekkig­er genoemd en er is ook buitenland­se interesse.

Adzic

Tot slot is het paars-wit menens om Luka Adzic (19) te halen. Het deed bij Rode Ster Belgrado een bod van 800.000 euro op de jonge linksbuite­n. De Servische topclub heeft het nog niet aanvaard, maar aangezien het contract van Adzic in december afloopt, kunnen ze niet veel meer eisen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium