Het Belang van Limburg

Gesprekken met Keniaanse verdediger

-

De eerste versterkin­g van STVV voor volgend seizoen komt mogelijk uit Kenia. Linksback en internatio­nal Aboud Omar onderhande­lde de voorbije dagen met de club over een contract.

STVV wil een nieuwe linksachte­r aanwerven, want Fabien Antunes kon dit seizoen niet overtuigen en met Casper De Norre heeft de club andere plannen. De Herkenaar wordt in de voorbereid­ing op volgend seizoen allicht op de rechtsacht­er uitgeprobe­erd als opvolger van Stelios Kitsiou, die normaal gezien terugkeert naar PAOK.

In de zoektocht naar een linksachte­r kwamen de Kanaries uit bij de 25-jarige Aboud Omar. Die speelde de voorbije twee seizoenen voor het Bulgaarse Slavia Sofia, maar daar werd hij eind april ontslagen na een dispuut met het clubbestuu­r.

Omar speelde voordien ook voor het Griekse Panegialio­s. Hij heeft 28 caps achter zijn naam bij de Keniaanse nationale ploeg.

Omdat Omar door zijn ontslag een vrije speler is, kan STVV hem gratis inlijven. De volgende dagen zal blijken of er een akkoord uit de bus komt.

Brys begin volgende week van STVV -

Marc Brys wordt begin volgende week voorgestel­d bij STVV. De laatste punten en komma’s rond zijn overgang worden momenteel afgerond. Vooral de afkoopsom die Beerschot Wilrijk vroeg - Brys had in oktober nog een vijfjarig contract getekend op het Kiel - vormde een obstakel, maar ook daarover is intussen een akkoord in de maak. Allicht volgt dinsdag een persconfer­entie.

Sascha Kotysch allicht niet tegen Lokeren -

Sascha Kotysch kon gisteren niet trainen, hij ondervond te veel hinder aan de knie. Er worden geen risico’s genomen met de Duitse verdediger, de kans is daarom erg klein dat hij zaterdag nog aantreedt tegen Lokeren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium