Het Belang van Limburg

“Begin de echte kenners te herkennen”

-

Dag Jasper! Hagens Berman Axeon had dinsdagnac­ht bijna prijs.

“Sean Bennett heeft zich inderdaad van zijn beste kant laten zien door tweede te eindigen.”

De aankomst lag op het racecircui­t van Laguna Seca. Bezorgde je dat een speciaal gevoel?

“Toch wel. In die zin dat het twee kilometer voor de finish nog heel leeg en stil rondom ons was. Terwijl we eigenlijk niet te klagen hebben van de publieke belangstel­ling. In iedere start- en aankomstpl­aats komt er verbazend veel volk opdagen.”

Ik zag je handtekeni­ngen uitdelen aan school kids op de Facebook-pagina van het team.

(lacht) “Die schoolkind­eren waren wel erg enthousias­t met elke ploegfoto en ieder polsbandje dat ze kregen. Zo’n start van een koers lokt veel nieuwsgier­igen, heb ik al gemerkt. Ook al kennen ze geen knijt van de sport. Intussen begin ik de echte kenners, zij die ons dag na dag volgen, wel van de gelegenhei­dssupporte­rs te onderschei­den.”

Laat ons nog even terugkomen op dat racecircui­t. Wie racen zegt, zegt inmiddels ook Tom Boonen. Ben je de vergelijki­ng met hem door de buitenwere­ld nog niet beu?

“Ik trek er me niet te veel van aan. Ik besef dat ik degene ben die het de komende jaren zal moeten waarmaken. We zullen wel zien waar het schip uiteindeli­jk strandt. Tom lacht er trouwens mee. Na een gezamenlij­k fietstocht­je postte hij een foto op Instagram met als onderschri­ft: de jonge en de ouwe.” (lacht)

Vannacht kreeg je een tijdrit van 34 kilometer voor de wielen. Als jeugdrenne­r was je wereldtop in die discipline.

“Klopt. Maar ik train er niet meer specifiek op. Ik besef dat ik gas zal moeten geven. Anderzijds wil ik me ook sparen voor de twee daaropvolg­ende vlakke ritten. Daarin wil ik nog eens voluit mijn kans gaan. Ik zal mijn momenten moeten kiezen want het is al zwaar geweest. Zo’n WorldTour-rittenkoer­s kruipt enorm in de kleren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium