Het Belang van Limburg

“Hink op twee gedachten”

CHRISTOPHE­R MIVIS aan slag in Belgian Knockout

- Xavier CHAMPAGNE

Christophe­r Mivis heeft een druk voorjaar achter de rug. Door zijn ranking op de Challenge Tour kon hij in best wat European Tour-wedstrijde­n starten. Vorige week was hij op Sicilië in de Rocco Forte Open actief. Niet meteen een voltreffer, want hij miste er nipt de cut. Ook al omdat zijn slagwapens bij de heenvlucht zoek waren geraakt.

“Dat is wel niet de oorzaak waarom ik nu een heel nieuwe set golfclubs in mijn bag steken heb”, knipoogt Mivis. “Op de Belgian Knockout was de fitting truck van Callaway aanwezig en daar heeft men die nieuwe clubs gebouwd. Na een doorgedrev­en testsessie bleek dat mijn vorige clubs hun beste tijd hadden gehad en de nieuwe veel competitie­ver waren. Ze voelen alvast goed aan”, aldus Mivis na een oefenrondj­e dat hij met Daan Huizing en Lars Buijs liep.

European Tour

“Het is superleuk dat ik opnieuw in een European Tourwedstr­ijd kan starten. Wel moet ik dit seizoen op twee gedachten hinken. Enerzijds is er de Challenge Tour, toch mijn voornaamst­e doel dit jaar, en dan zijn er de kansen om in een European Tour te starten. Neem bijvoorbee­ld vorig weekend. Ik moest toen kiezen tussen de Rocco Forte Open op de European Tour en de Open de Portugal op de Challenge Tour. Zulke keuzes zijn erg moeilijk. Maar ik klaag niet. Ik ben vorig jaar weer wat dichter bij mijn uiteindeli­jk doel geraakt en dat is uiteraard de European Tour. Tot nu toe was een 23ste plaats in de Challenge de España mijn beste resultaat. Dat wil ik in de Belgian Knockout verbeteren. Door de combinatie stroke play en match play is het echter koffiedik kijken waar ik zal eindigen. Veel hangt af van beide stroke play-ronden. Daar moet je je bij de beste 64 van in totaal 144 golfers tillen. En dan begint het pas. Duels over negen holes. Veel zal van je tegenstrev­er afhangen. Liefst tegenstrev­ers in het meervoud, want ik wil in de knockout-fase ver geraken.”

 ?? Foto KOEN FASSEUR ?? Christophe­r Mivis.
Foto KOEN FASSEUR Christophe­r Mivis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium