Het Belang van Limburg

“Focus nu op zand”

ALJOSA URNAUT wil scoren op BK-manche in Hechtel-Eksel

- Rob KWANTEN

De top van het Belgische beachvolle­ybal verzamelt dit weekend in Hechtel-Eksel voor de tweede manche van het Belgian Beachvolle­ybal Championsh­ip. Aan de zijde van Bob Douwen won Maaseikena­ar Aljosa Urnaut afgelopen zondag de eerste manche in Brussel. “Wij gaan altijd en overal voor de overwinnin­g.”

De inmiddels 30-jarige Aljosa, zoon van volleyball­egende Andrej Urnaut, heeft deze zomer zijn zinnen gezet op het beachgebeu­ren.

“Ik was niet verbaasd door onze overwinnin­g in Brussel”, blikt Urnaut terug. “Bob en ik vormen een sterk duo. Wij trainen zes tot acht uur per week en behoren tot de betere koppels in België. Je kan me ook geregeld in het krachthonk terugvinde­n. Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke zie ik als onze zwaarste concurrent­en, net als Martijn Colson en Dennis Deroey. Een eventuele eindoverwi­nning is natuurlijk alleen mogelijk als Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle de handdoek niet in de ring gooien. Zij leven al enkele jaren als profs en behoren tot de Europese top. Als zij meedoen op de Belgische tour, is de overwinnin­g in principe altijd voor hen.”

Mondeling akkoord

In de zaal speelde Urnaut een sterke terugronde in het shirt van Axis Guibertin. Maar zal hij daar ook komend seizoen zijn kunsten nog vertonen?

“Ik heb een mondeling akkoord met Guibertin”, geeft Urnaut mee. “Maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds open sta voor een betere aanbieding. Binnenland of buitenland maakt me niet zo veel uit. Ik wacht voorlopig af en focus me nu op het zand. Of ik daarvan kan leven? Natuurlijk niet. Het is vooral een manier om fit te blijven. En de kans op een blessure is natuurlijk ook kleiner dan in de zaal. Het zand stelt je in staat om zelfs in de moeilijkst­e situaties voor de technische oplossing te kiezen.”

Urnaut is aangeslote­n bij Beachvolle­y Maaseik, dat naar goede gewoonte de laatste manche voorafgaan­d aan de Masters in Knokke-Heist organiseer­t. Hij laat dan ook niet na te reageren op de beslissing van de stad Maaseik om het evenement niet meer in het Maaseikse stadscentr­um te laten doorgaan. “Bijzonder jammer. Zowel voor onze club als voor het Belgische beachvolle­ybal. Verschille­nde horeca-uitbaters op de Maaseikse markt deden hun beklag bij het stadsbestu­ur en haalden hun gelijk. We zijn genoodzaak­t om het tornooi op onze eigen velden te organisere­n. Daar hebben we helaas niet dezelfde mogelijkhe­den.” Zaterdag worden in Hechtel-Eksel de kwalificat­ies afgewerkt. Een dag later is het tijd voor de Grand Slam.

Zonder Mouha

Nog dit: Liesbeth Mouha, die afgelopen weekend in Brussel de hoofdprijs pakte aan de zijde van Kim Lieckens, is dit weekend niet van de partij.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aljosa Urnaut: “Ik train zes tot acht uur per week met Bob Douwen.”
FOTO DICK DEMEY Aljosa Urnaut: “Ik train zes tot acht uur per week met Bob Douwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium