Het Belang van Limburg

“Niveau ligt hoger”

Youth Cup in Hasselt lokt 500 spelers uit 9 landen

- Frederik BAETEN

Naar aloude traditie vindt in het Pinksterwe­ekend in Hasselt de Internatio­nal Youth Cup tafeltenni­s plaats. Het bekende jeugdtorno­oi is inmiddels al aan zijn 26ste editie toe met ongeveer 500 deelnemers uit negen verschille­nde landen. Organisato­r Maurice Janssens geeft ons een exclusieve inkijk in het tornooi.

YOUTH CUP. De 26ste editie van de Youth Cup zal niet de geschieden­is ingaan als de meest succesrijk­e. Ooit lokte de Youth Cup bijna duizend spelers van over de hele wereld. Janssens: “De tornooien trekken steeds minder volk. Er is minder kwantiteit, maar wel meer kwaliteit.”

De deelnemers van de Youth Cup komen van overal in Europa. “Uit negen verschille­nde landen”, verduideli­jkt Janssens. “België, Nederland, Denemarken, Ierland, Polen, Duitsland, Zwitserlan­d, Frankrijk en Luxemburg.”

OU“De uitvoering van ons tornooisys­teem is ons succes”, vindt Maurice Janssens. “Alle spelertjes, hoe goed of zwak ze ook zijn, komen een heel weekend aan spelen toe.”

“We hebben 122 tafels ter beschikkin­g”, zegt Janssens. “We moeten gelukkig niet meer het hele land doorkruise­n om tafels te laden

TVERAL.

ITVOERING.

AFELS.

en lossen. Voor het hele weekend hebben we ook zo'n 1000 balletjes ter beschikkin­g.”

Zes verschille­nde sporthalle­n in groot Hasselt spelen gastheer voor de Youth Cup: Beukenhof, Elckerlyc, Mariaburch­t, Kuringen, Spalbeek en Runkst.

“De meeste deelnemers overnachte­n in Park Molenheide, maar ook campings en hotels in de buurt ontvangen gasten van ons.”

Maurice Janssens stond erop om zijn team van medewerker­s op de foto te krijgen. “Zonder de steun van een grote groep vrijwillig­ers kan dit tornooi niet overleven. Dat ik hen dankbaar ben is een understate­ment.”

PASSELT.

AMPINGS.

NDERSTATEM­ENT.

ROGRAMMA.

Zaterdag en zondag zijn de competitie­s van 10 tot 19 uur. Maandag wordt het tornooi uitzonderl­ijk om 15 uur afgesloten met een huldiging - en sluitingsc­eremonie. De toegang is gratis.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Maurice Janssens, Daniel Meuwis en Marc Jooken van de Internatio­nal Youth Cup.
FOTO SVEN DILLEN Maurice Janssens, Daniel Meuwis en Marc Jooken van de Internatio­nal Youth Cup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium