Het Belang van Limburg

“Echte thuismatch”

Zo’n 350 gymnasten strijden om Belgische titels in Eksel

- Gert SILLEN

Zaterdag strijden een 150-tal jongens om de Belgische titels in het toesteltur­nen op B-niveau in de gemeenteli­jke sporthal van Eksel. Eén dag later treden net geen 200 meisjes aan voor het Vlaams kampioensc­hap op C-niveau, eveneens in het toesteltur­nen.

Het vierkoppig damesbestu­ur van Duinrakker­s Hechtel-Eksel, onder leiding van voorzitste­r Krista Milliau, diende vorig jaar een kandidatuu­r in om een kampioensc­hap te organisere­n en kreeg er prompt twee in de schoot geworpen. “Het was eventjes slikken, maar samen met de 80 vrijwillig­ers kunnen we dat varkentje wel wassen. Dat we ons kandidaat stelden voor de organisati­e van een kampioensc­hap, is vooral het gevolg van het groot aantal potentiële selecties voor het Vlaams kampioensc­hap binnen onze groep van het toesteltur­nen voor meisjes. Om het harde werk van onze leden en trainsters te belonen, wilden we hen plezieren met een thuismatch. Niet alleen voor onze clubleden, maar ook voor de gymnasten en supporters van Moed en Volharding Berkenbos, Gems Diepenbeek of andere Limburgse clubs is het eens leuk om een wedstrijd in eigen provincie af te werken.”

Medailleho­op

“Zaterdag turnen de jongens van Olympia Houthalen hun thuismatch. Medailleho­op? Van onze acht gymnasten hebben er zich uiteindeli­jk vijf, via de provincial­e voorrondes, weten te kwalificer­en voor het Vlaams kampioensc­hap. Van dat kwintet hebben vooral de zusjes Emma en Hannah Rommers de grootste medailleka­nsen, zij verdedigen immers hun Vlaamse titel. Een medaille, welke kleur maakt niet uit, zou voor onze organisati­e de kers op de taart zijn. Voor de meisjes van de oudere leeftijdsc­ategorieen is het ook een unieke gelegenhei­d om voor eigen volk misschien wel een laatste keer te kunnen schitteren. De meesten van hen vatten in september hogere studies aan, waardoor de combinatie met sport waarschijn­lijk heel wat moeilijker wordt.”

 ?? FOTO TP ?? De gymnasten van de Duinrakker­s uit Hechtel-Eksel: Emma, Hannah, Stien, Kjelle en onderaan Eva.
FOTO TP De gymnasten van de Duinrakker­s uit Hechtel-Eksel: Emma, Hannah, Stien, Kjelle en onderaan Eva.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium