Het Belang van Limburg

EERSTE AMATEURS: VANAVOND 20.00U LOMMEL-DESSEL “Lot in eigen handen”

STVV-huurling Iebe Swers weet nog niet waar zijn toekomst ligt

- Piet DINGENS

Zondag viert Lommel SK voor eigen volk de promotie naar 1B. Maar voordat de spelers aan feesten kunnen denken, zullen ze nog twee keer alles uit de kast moeten halen.

De ongekroond­e koningen van de reguliere competitie verloren in de play-offs van Knokke en Dessel. En dat weegt na de halvering van de punten zwaar door in de stand.

“Het puntje achterstan­d op Knokke kan weer snel opgehaald worden”, blikt rechtsacht­er Iebe Swers hoopvol vooruit. “Maar dan moeten we onszelf de komende wedstrijde­n echt beter belonen.” Dat SK de leiderspla­ats momenteel kwijt is, is enerzijds een verdienste van Knokke. De kustjongen­s zijn halverwege de eindronde veel efficiënte­r dan de met kansen morsende Limburgers. Maar goed voetballen kunnen de jongens van Tom Van Imschoot natuurlijk wel. Knokke ontsnapte vorige week op eigen veld aan een schier onoverkome­lijke ruststand, maar won door een overrompel­end vierde kwartier wel met 4-0. En in Dessel vragen ze zich nu nog altijd af hoe ze zondag de drie punten thuis konden houden. “Omdat wij een pak kansen niet benut hebben”, krabt rechtsacht­er Iebe Swers zich achter de oren. “Want Lommel speelde in Dessel echt wel een goede wedstrijd. Alleen in de zone van de waarheid liep het telkens fout. Komt daarbij dat Janssens vanop eigen helft wellicht zijn mooiste doelpunt ooit maakte. Maar dat mag geen excuus zijn. We hebben het nog in eigen handen en we willen bij de eindafreke­ning weer op nummer één staan.” Swers wordt dit seizoen gehuurd van STVV, waar hij nog een doorlopend contract heeft. Waar speelt hij volgend seizoen?

“Tja, dat ligt eraan hoe de nieuwe trainer van STVV de zaken ziet. Als hij me graag terug wil, dan ga ik. Maar ik heb hier al veel geleerd en zie het ook best zitten om nog een tweede seizoen aan Lommel uitgeleend te worden. Tijd brengt raad, over een paar weken weet ik allicht meer.”

LOMMEL:

Vermeiren (vleeswonde) is out, Azevedo is weer fit.

DE KERN: Clepkens, Swers, Neven, Ruyssen, Cauwenberg, Deferm, Gueroui, Brebels, Scheelen, Henkens, Santermans, De Bruyn, Valcke, Sula, Gaethofs, Vermijl, Azevedo, Daniëls.(pidi)

Interprovi­nciale eindronde

 ?? Foto DD ?? Iebe Swers: “Als de nieuwe trainer van STVV me graag terug wil, dan ga ik.”
Foto DD Iebe Swers: “Als de nieuwe trainer van STVV me graag terug wil, dan ga ik.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium