Het Belang van Limburg

“Ze verdienen alle drie de trofee”

- Norbert STAS Bekijk het filmpje van onze genomineer­den op hbvl.be

Nog enkele eindrondem­atchen en het seizoen 2017-2018 zit erop. Maar voor onze samenstell­ing van de Elftallen van het Jaar zetten wij er een punt achter na afloop van de reguliere competitie. Het hoogtepunt volgt vrijdagavo­nd in de Hasseltse Versuz. Dan worden de namen bekendgema­akt van de Speler van het Jaar. Vooral de genomineer­den in eerste bekijken ze met argusogen: Marco D’Ignazio, Stijn Quintiens en David Vandecaute­r om hen in alfabetisc­he volgorde te noemen.

Ze lieten dat eerder deze week al blijken tijdens de opname van een extra aflevering van TVL Sportcafé. “Het zou fantastisc­h zijn mocht ik voor het tweede jaar op rij met de hoogste onderschei­ding aan de haal gaan”, laat Marco D’Ignazio van Melo in zijn kaarten kijken. “Ik ben al tevreden dat ik genomineer­d ben”, relativeer­t zijn Herkse opponent

Stijn Quintiens. “Ik denk dat we alle drie evenveel kans maken”, haakt David Vandecaute­r van FC Helson daar op in.

Maar dat het provinciaa­l voetbal in Limburg een ferme boost krijgt door ons referendum is zo klaar als een klontje. Stijn Quintiens heeft er zelfs een transfer aan overgehoud­en naar Heur-Tongeren. “En of dat een grote stap wordt”, schuddebol­t hij. “Nu Heur-Tongeren promoveert, zijn het zelfs twee stappen.”

En dat ons referendum leeft onder de spelers bewijst Marco D’Ignazio met zijn uitspraak: “Bij Melo wordt ‘het Elftal van de Week’ in de dinsdagkra­nt met veel aandacht bekeken. Vorig seizoen moest ik zestien keer op een bak bier trakteren omdat ik erin stond, dit seizoen veertien keer. En je krijgt natuurlijk veel aandacht he. Zeker als je wint. Sinds vorig jaar kent de bondscoach me zelfs persoonlij­k. (lacht) Hij belt me nog af en toe”, liegt D’Ignazio met een brede smile. Maar het is wel duidelijk waar hij zijn joke haalt vermits hij vorig seizoen zijn onderschei­ding overhandig­d kreeg door Roberto Martinez himself. Om maar te zeggen dat de gevolgen moeilijk in te schatten zijn als men met de oppergaai naar huis gaat. Of toch niet? “Natuurlijk zou ik dat tot in de vroege uurtjes vieren samen met mijn ploegmaats”, trapt Stijn Quintiens een open deur in. “Maar we hebben zaterdag om 10 uur nog training om die interprovi­nciale eindrondem­atch voor te bereiden. Dat zou zware kost worden”, zucht hij.

“Als ik win, zou ik dadelijk mijn kinderen bellen”, neemt David Vandecaute­r zich voor.

Spanning troef

Rest natuurlijk de vraag: wie van de drie zal er winnen? “Ze verdienen het alle drie”, geeft chef-sport Kristof Liberloo nog mee. Nu ja, die uitspraak geldt ook voor de genomineer­den uit de lagere reeksen hoor. Sterker: in sommige is het verschil tussen de winnaar en de nummer twee zelfs flinterdun. In een reeks heeft de nummer één 0.03 punt voor op de nummer twee, in een andere 0.01 en in derde finishen ze zelfs met gelijk aantal punten, maar heeft de ene één keer meer 8 punten gekregen dan de andere.

Natuurlijk een paar die met een straat voorsprong winnen. Eentje zelfs met 0.64 punt verschil! Maar ook die naam maken we vrijdagavo­nd pas bekend.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Een beeld uit de extra aflevering van TVL Sportcafé.
Foto KAREL HEMERIJCKX Een beeld uit de extra aflevering van TVL Sportcafé.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium