Het Belang van Limburg

Eerste vernieuwde Aldi opent aan Hasseltweg

-

Nu zaterdag opent aan de Hasseltweg in Genk de eerste van 450 te vernieuwen Aldi’s. Niet alleen het interieur maar ook het concept is volledig vernieuwd. Zo wordt met een uitgebreid­e broodafdel­ing en een versmarkt de nadruk gelegd op verse producten. Opmerkelij­k is dat naaste buur en rechtstree­kse concurrent Lidl recent nog met een gelijkaard­ige vernieuwin­g uitpakte.

Of de renovatiew­erken in navolging van Lidl worden uitgevoerd, wil niemand gezegd hebben. Vast staat wel dat Aldi niet kon achterblij­ven nadat Lidl aan de Hasseltweg sinds november 2017 jaar met een volledig vernieuwd concept de passanten toelacht. Maar nu hebben ze daar ook een buur die een aanzienlij­k tandje heeft bijgestoke­n. Als eerste Aldi-vestiging van het land overigens. “We leggen in onze nieuwe winkel de nadruk op verse producten”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Dieter Snoeck van Aldi. “Concreet betekent dit dat er een uitgebreid­e broodafdel­ing komt vlak bij de ingang van de winkel. Ter plaatse worden verschille­nde malen per dag brood en koekjes afgebakken. Er is ook een versmarkt met dagverse groenten en fruit, inclusief bereide slaatjes, gerechten en sappen.”

350 miljoen euro

Patrick Berghmans, directeur van de regionale hoofdzetel van Aldi, wijst erop dat winkelen comfortabe­ler zal worden. “Met de indeling volgen we het dagritme van de klant”, zegt Berghmans. “Met grote panelen zorgen we er ook voor dat de klant geen gps nodig heeft, maar gemakkelij­k kan zien waar hij welk product kan vinden.”

De keten geeft te kennen het ko- mende half jaar alle 450 Belgische Aldi-winkels naar dezelfde norm om te vormen. Voor 167 daarvan zal dat dit jaar al het geval zijn. Met 350 miljoen euro is dit voor Aldi België meteen ook de grootste investerin­g ooit. Ze is ook goed voor de aanwerving van 450 nieuwe medewerker­s.

 ?? FOTO HBVL ?? De vernieuwin­g bij Aldi, met een uitgebreid­e broodafdel­ing, en grote panelen om de klanten wegwijs te maken.
FOTO HBVL De vernieuwin­g bij Aldi, met een uitgebreid­e broodafdel­ing, en grote panelen om de klanten wegwijs te maken.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium