Het Belang van Limburg

Presentatr­ices aan de slag in ziekenhuis­tuin voor ‘Iedereen tegen Kanker’

-

Cara Van der Auwera en Sieglinde Michiel, die het ochtendpro­gramma presentere­n op radiozende­r Klara, gingen een weddenscha­p aan voor ‘Iedereen tegen Kanker’. Als ze minsten 1.000 euro binnenhaal­den, zouden ze als tegenprest­atie de binnentuin van het Sint-Trudozieke­nhuis in Sint-Truiden gaan onderhoude­n. Tv-tuinman Wim Lybaert steunde de dames met raad en daad.

Gisterocht­end trokken ze de handschoen­en aan en maakten ze de tuin zomerklaar. Grasmaaien, de haag snoeien, de eenjarige plantjes en bloemetjes planten... En dat allemaal onder het goedkeuren­de oog van het verplegend personeel en de patiënten. “Wij konden niet aan de kant staan toekijken en wilden zelf ook ons steentje bijdragen”, zegt Cara Van der Auwera. “Collega Wim Vangrootlo­on kwam met het idee om in Sint-Truiden de tuin van het ziekenhuis een voorjaarsb­eurt te geven. Maar als echte stadsmense­n heeft geen van ons groene vingers en we waren dan ook erg blij dat Wim Lybaert ons wilde bijstaan.”

Carolien Knapen is als oncologiev­erpleegkun­dige nauw betrokken bij het initiatief. “Mijn job is het begeleiden van mensen die net de diagnose van borstkanke­r hebben gekregen. Ik blijf ze doorheen de hele behandelin­g bijstaan.”

Ook dokter Christa Eerdekens is blij dat Klara voor deze actie het Sint-Trudozieke­nhuis heeft uitgekozen. “Wij steunen ‘Iedereen tegen Kanker’ ten volle, want er is nog altijd veel geld nodig voor kankeronde­rzoek. Maar ook omdat wij als kleiner ziekenhuis zo kunnen aantonen dat ook wij een kwaliteits­volle borstklini­ek met zorg en nazorg zijn, net zoals in grotere steden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium