Het Belang van Limburg

“Het kasteel van Alden Biesen ademt iets mysterieus uit”

Joke Devynck en Jeron Dewulf filmen moord in Bilzen

- Johnny GEURTS

Winnende nummers:

1 - 9 - 12 - 14 - 16 - 18 - 26 - 32 - 38 44 - 45 - 52 - 54 - 58 - 61 - 63 - 64 - 65 68 - 70

Winnende nummers: 4 - 6 - 9

In het Bilzense Alden Biesen werden woensdag de laatste scènes ingeblikt voor de nieuwe attractie ‘Het Complot’, een interactie­f dagspel van Bilzen Mysteries. In het verhaal spelen acteurs Joke Devynck en Jeron Dewulf twee politie-inspecteur­s die samen met de bezoekers een moordcompl­ot proberen te ontrafelen. “Je kan je zo inbeelden dat hier ooit ridders en jonkvrouwe­n rondliepen”, zegt Dewulf.

‘Het Complot’ is een interactie­ve zoektocht naar een moordenaar die de bezoekers van het kasteel van Alden Biesen vanaf 2 juli op tablets zullen kunnen spelen. In de hoofdrol twee speurders die wat vastzitten met hun onderzoek, vertolkt door Joke Devynck (o.a. ‘Flikken’ en ‘Vermist’) en Jeron Dewulf (‘Foute Vrienden’ en ‘Familie’). “Zij spelen respectiev­elijk commissari­s Angel en inspecteur Dewolf”, zegt schepen van cultuur Guy Swennen.

Stilte graag

Gisteren werd het leeuwendee­l van de scènes in het kasteel ingeblikt. Tijdens de opnames had de crew de handen vol om stilte op de set te krijgen. “Op zo’n immens domein is er natuurlijk altijd beweging”, zegt Ghislain Belmans, regisseur en cineast van ‘Het Complot’. “We hebben de filmset ook niet afgescherm­d van het domein. In totaal wordt hier ter plaatse zo’n 10 uur beeldmater­iaal opgenomen, waarvan uiteindeli­jk een dertigtal minuten zal worden gebruikt. Alleen de binnenopna­mes op het politiebur­eel worden donderdag (vandaag, nvdr.) nog opgenomen in de studio in Brussel.”

Toscane

Voor actrice Joke Devynck werd het opnieuw een politierol na haar brutale karakter in de televisies­erie ‘Flikken’. “Dit is echt heel leuk om te doen, en op een prachtige locatie”, aldus de actrice. “Ik heb ook al in Limburg gefilmd voor ‘Katarakt’. De provincie wordt wel eens het Toscane van België genoemd, het is hier dan ook zo schoon.”

“Het kasteel ademt iets mysterieus uit”, vult Jeron Dewulf aan. “Je kan je zo inbeelden dat hier ooit ridders en jonkvrouwe­n rondliepen.”

Lokale medewerker­s van Bilzen Mysteries speelden figuranten­rollen als speurders in witte pakken. Maar er werden ook twee ‘echte’ politie-inspecteur­s van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst ingezet. “Deze nieuwe dagattract­ie op het domein van Alden Biesen werd mogelijk gemaakt dankzij 1,7 miljoen euro aan SALK-middelen die de Vlaamse regering ons beschikbaa­r stelde”, zegt schepen Swennen nog. “Alle infrastruc­tuur was al aanwezig door de avondattra­ctie. De realisatie van dit onderdeel kost 105.000 euro.”

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De filmcrew met Joke Devynck en Jeron Dewulf streek neer op Alden Biesen voor de opnames van het interactie­f spel waarbij bezoekers mee een moordenaar moeten ontmaskere­n.
FOTO JOHNNY GEURTS De filmcrew met Joke Devynck en Jeron Dewulf streek neer op Alden Biesen voor de opnames van het interactie­f spel waarbij bezoekers mee een moordenaar moeten ontmaskere­n.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium