Het Belang van Limburg

De Grillmaste­rs te gast in Genk bij Efgenia Karampatak­is van Orestis

In Genk, bij Efgenia Karampatak­is van het Griekse restaurant Orestis aan de Hoevezavel­laan.

- Raymond DE CONDÉ

In ‘Grillmaste­rs’ blijven nog vijf duo’s over en vanavond zal nog één duo moeten sneuvelen. “Ik ben grootgebra­cht met grillen en het is altijd een passie gebleven”, vertelt Efgenia. “Mijn ouders hadden hier vroeger een café. Dat is nu een eetcafé, dat gerund wordt door mijn broer Toly. Ik zit in het pand ernaast, waar we een restaurant van hebben gemaakt. Onze klanten zijn grotendeel­s rasechte Vlamingen. Die zijn de laatste jaren breder gaan denken, ze beperken zich al lang niet meer tot typisch Vlaamse kost. Voorts komen hier Italianen, Polen, Turken en ook wel Grieken als ze wat meer verfijnd willen eten dan de Griekse kost die ze thuis zelf klaarmaken.” Efgenia ontvangt haar gasten eerst met gegrild lamsvlees, ook organen: levertjes, maag en hart. De lamsklootj­es zijn aanleiding tot hilariteit, grappen en een enkel zuur gezicht. Voor de opdracht

die

de kandidaten moeten vervullen, trekt Efgenia met Seppe Nobels naar de mijnsite. “Mijn grootvader is naar hier gekomen om in de mijn te gaan werken en ik vond dit een mooie gelegenhei­d om dit stukje familieges­chiedenis ter plekke te gedenken”, legt Efgenia uit. In het tweede deel trekken de kandidaten naar Ertvelde, waar ze Argentijns kunnen gaan grillen volgens de asadotechn­iek: een volledig lammetje vastgemaak­t aan een kruis boven een open vuur.

Het staat inmiddels vast dat er een tweede seizoen komt van ‘Grillmaste­rs’. Inschrijve­n kan via de website www.vier.be.

 ?? Foto VIER ?? Op het menu bij Efgenia: lamsvlees, inclusief levertjes, maag en hart.
Foto VIER Op het menu bij Efgenia: lamsvlees, inclusief levertjes, maag en hart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium