Het Belang van Limburg

Voor elk wat wils in

- Joey BOUGARD en Christof RUTTEN

HASSELT - Vooralsnog is het geen beschermde diersoort, maar de Limburgse festivals zijn elk jaar weer dat ietsje dunner gezaaid. Maar kijk: wij speurden de Limburgse festivalka­lender af en vonden voor elk wat wils, of u nu een fuifbeest of een meebruller bent.

De wereldse mens Een unieke stem, deze Gaye Su Akyol. Moeiteloos verweeft de jonge Turkse haar traditione­le zang en arabeske klanken met de tristesse van Nick Cave en psychedeli­sche rockinvloe­den. Iemand uit het land van Erdogan die met haar politieke meningen niet op haar mondje gevallen is, overigens.

Te zien op Genk On Stage (22/6). Heel straf hoe Tanguy Haesevoets zelf een hutsepot van culturen die opgroeide tussen Landen, Kinshasa en Brussel - in zijn eentje een publiek aan het dansen kan krijgen, met een mix van muziek die hij opslurpte uit alle delen van de wereld. In Tongeren te zien in het Begijnhof tijdens het bijzondere Stadsmuzik­antenfesti­val, waar muzikanten van Portland en Dans Dans overal in de binnenstad hun ding doen. Op het Stadsmuzik­antenfesti­val (1/7) in Tongeren en Les Ardentes (6/7) in Luik.

Afro-Latino

Geen festival dat het zo tropisch kan maken in het Noorden van Limburg als Afro-Latino. Terwijl u zich aan een exotisch dansje waagt met een verse cocktail in de hand, zullen ondertusse­n de wereldse klanken van dancehallk­nallers Konshens en Mr Vegas, reggaeband Inner Circle en de Gipsy Kings zich richting buis van Eustachius shaken en heupwiegen. Afro-Latino, 13-15/7, Beerselerd­ijk Bree. Combiticke­ts vanaf 85 euro. www.afro-latino.be

Arsenal

Eindelijk zijn ze weer samen, Hendrik Willemyns en John Roan, en dan nog met de fonkelnieu­we plaat ‘In The Rush Of Shaking Shoulders’ onder de arm. Een plaat die opgenomen werd in Nigeria, en getuige funky single ‘Amplify’ een stevige scheut afrobeat aan het succesrece­pt toevoegde. Laat Arsenal in Herk uw blik op de wereld verruimen.

Te zien op Rock Herk (21/7).

 ??  ??
 ?? FOTO ISOPIX ?? Témé Tan.
FOTO ISOPIX Témé Tan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium