Het Belang van Limburg

“Blij dat ik dit nog mag meemaken”

-

DILSEN-STOKKEM - Toen Jos Vaessen tien jaar geleden terug aan het roer kwam van radiatoren­producent Vasco, wilde hij zelf op het overnamepa­d. “Maar de financiële crisis gooide roet in het eten”, zegt de Limburger.

Hij is nu 74, de pater familias van de Limburgse bedrijveng­roep Vaessen Industries, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet. “Ik ben officieel negen jaar geleden met pensioen gegaan”, zegt hij. “Maar van stilzitten is geen sprake. Daarvoor hebben we nog genoeg bedrijven.” Radiatoren­producent Vasco werd in 1975 door Jos Vaessen opgericht. Het bedrijf werd in 1998 door de Amerikaans­e groep Masco overgenome­n maar dat werd geen succesverh­aal. Tien jaar later kocht Jos Vaessen het bedrijf terug, maar de voorbije jaren bleven moeilijk. “Ik had in 2008 al in de gaten dat de sector toe was aan consolidat­ie”, herinnert Vaessen zich. “Omdat ik daar zelf de leiding in wilde nemen, zijn we toen intensief op zoek gegaan naar bedrijven die we zouden kunnen overnemen.” De financiële crisis gooide echter roet in het eten.

Vandaag is Vaessen helemaal in de wolken met de overname van Vasco door de Zwitserse groep Arbonia. “Ik ben blij dat ik dit nog mag meemaken. Arbonia is een uitermate interessan­te groep die bovendien perfect past bij Vasco. In een aantal markten staan wij sterk en zij niet, en andersom. Bovendien vullen ook de producten van beide groepen elkaar aan.” Dankzij de overname is de toekomst van Vasco gegarandee­rd, aldus Jos Vaessen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium