Het Belang van Limburg

Logi-Technic breidt uit met veertig technici

Specialist in outsourcin­g kent forse groei

- Guido CLOOSTERMA­NS

HEUSDEN-ZOLDER - Het HR-dienstenbe­drijf Logi-Technic, dat gespeciali­seerd is in de outsourcin­g van technische arbeiders, gaat op zoek naar een veertigtal technisch geschoolde arbeiders. “Aanleiding is de groei van onze Limburgse activiteit­en”, aldus Thomas Vandevelde. Logi-Technic is een dochter van het West-Vlaamse House of HR.

Logi-Technic is gespeciali­seerd in de outsourcin­g van geschoolde technische arbeiders met minstens vijf jaar ervaring, zoals mecanicien­s, informatic­i, onderhouds­technici, lassers en elektrotec­hnici. “In vele gevallen hebben we hier te maken met knelpuntbe­roepen”, aldus area manager Thomas Vandevelde van LogiTechni­c. “Met andere woorden: profielen die onze klanten moeilijk of niet kunnen vinden. Vervolgens worden die arbeiders uitbesteed aan meestal grote industriël­e bedrijven, waar ze worden ingeschake­ld in korte of langdurige projecten.” Logi-Technic is een dochter van het West-Vlaamse House of HR en stuurt in het hele land dagelijks zo’n 560 mensen uit. Het heeft vestiginge­n in alle Vlaamse provincies en in de meeste Waalse provincies. Logi-Technic is de voorbije jaren fors gegroeid en realiseerd­e in 2017 een omzet van 42 miljoen euro, ruim 20 procent meer dan het jaar voordien.

Meer vraag

Ook in Limburg is er steeds meer vraag naar de diensten van LogiTechni­c. Vandaar de verhuis van Beringen naar een ruimere locatie in Heusden-Zolder. Daar is ook plaats voor het zusterbedr­ijf Tec, dat bedienden uitbesteed­t aan bedrijven. Vandaag heeft LogiTechni­c ruim vijftig mensen in Limburg aan de slag maar op korte termijn is het bedrijf op zoek naar veertig technisch geschoolde arbeiders. Die worden uitbesteed aan klanten zoals Scandinavi­an Tobacco Group, Friesland Campina, Autoneum en Dyka Plastics. De stijgende vraag naar geschoolde arbeiders is onder meer een gevolg van de economisch­e groei. “En dat is ook voor ons een voordeel”, vindt Thomas Vandevelde. “Bedrijven groeien en investeren maar vinden vandaag steeds moeilijker een aantal heel specifieke expertises. Bovendien zijn die mensen bij ons in vaste dienst. Dat betekent dat ze door onze klanten ook makkelijk kunnen worden ingezet voor tijdelijke projecten.”

Bedrijven groeien en investeren, maar vinden vandaag steeds moeilijker een aantal heel specifieke expertises

Thomas VANDEVELDE

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Van links naar rechts: Thomas Vandevelde, Raf Stulens, Ayoub Assecour en Cathy Dol.
FOTO SVEN DILLEN Van links naar rechts: Thomas Vandevelde, Raf Stulens, Ayoub Assecour en Cathy Dol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium