Het Belang van Limburg

Belgen grijpen nipt naast finale

-

De Belgische U17 zijn uitgeschak­eld op het EK in Engeland. In de halve finale toonde Italië zich net iets efficiënte­r, waardoor de Belgen zoals in 2015 stranden op één match van de finale.

Net als in de kwartfinal­e tegen Spanje kregen de Limburgers Siebe Vandermeul­en, Elias Sierra en Jamie Yayi Mpie een basisplaat­s in Rotherham, Maarten Vandevoord­t zat op de bank. En net als tegen Spanje toonden de jonge Duivels in de eerste helft te veel respect voor de tegenstand­er. Het gevolg was dat er halfweg een verdiende Italiaanse voorsprong op het bord stond na een mooie combinatie afgerond door Emmanuel Gyabuaa. Na de rust toonden de Belgen een ander gezicht en kantelde de partij. Yorbe Vertessen zorgde op aangeven van Genkenaar Sierra met zijn vierde goal op dit tornooi voor de gelijkmake­r. Ook de 2-1 hing in de lucht, maar dan besloot Edoardo Vergani zijn toverstokj­e boven te halen. Met een fenomenaal afstandssc­hot - of was het een lucky goal?- bezegelde de spits van Inter vier minuten voor tijd het lot van de dappere Belgen. In de finale neemt Italië het zondag op tegen Nederland, dat gastland Engeland versloeg na strafschop­pen.

BELGIË U17: Shinton – Vandermeul­en, Dendoncker, Masscho, Lissens – Onana, Sierra (79´Timassi), Raskin, Yayi Mpie – Lemoine (69´Doku), Vertessen. DOELPUNTEN: 30´ Gyabuaa 1-0; 62´ Vertessen 1-1; 76´ Vergani 2-1.

GELE KAARTEN: 61´Raskin; 65´Iweru.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium