Het Belang van Limburg

“De Thomassen motiveren me”

- Xavier CHAMPAGNE

Na de openingsda­g van de Belgian Knockout deelt Thomas Detry met een rondje 67 (-4) de leiding. Nicolas Colsaerts volgt op één slag op een gedeelde achtste plaats. De 35-jarige Brusselaar moest lange tijd in zijn eentje de golfsport op de kaart zetten in ons land, maar staat er dankzij de doorbraak van Thomas Pieters en Thomas Detry niet meer alleen voor. Een evolutie die Colsaerts toejuicht. “Beide Thomassen motiveren me en tillen me naar een hoger niveau.”

Nicolas Colsaerts is met zijn 35 jaar een oudgediend­e op de European Tour. Als 18-jarige debuteerde hij in 2000 al op de Europese golfscène. Achttien jaar later heeft hij nog niets van zijn ‘drive’ verloren. Integendee­l. Als kersverse vader van Jackson wil hij nog steeds naar het allerhoogs­te reiken. Hij begon alvast goed aan de Belgian Knockout. Met een ronde van 68 (-3) staat hij gedeeld achtste. “Het is de eerste keer in die achttien jaar dat ik als pro in eigen land een European Tour-wedstrijd betwist”, aldus Colsaerts. “Ik was dan ook erg blij dat zoveel mensen mij en de beide Thomassen (Pieters en Detry, nvdr.) volgden. Ja, die Thomassen motiveren me en tillen me naar een hoger niveau. Nog niet zo lang geleden was ik de enige Belg op de European Tour. Je voelt je dan een beetje een wees. Met drie is het veel leuker.”

Golftrein op de rails gezet

Colsaerts hoopt dat in de toekomst nog meer landgenote­n de sprong naar de (Europese) top kunnen maken. “Ik ben blij dat ik geholpen heb die Belgische golftrein op de rails te zetten. Een klein golfland als België dat drie spelers op de European Tour heeft, is ongezien. Vergelijk dat maar met Nederland dat haast vijfmaal meer golfers telt dan België. Die hebben met Joost Luiten maar één speler op het hoogste niveau. Iets wat ze in dit land té vaak vergeten.”

De Belgian Knockout luidt voor de Brusselaar een erg belangrijk­e periode in. “Eigenlijk begint het seizoen nu pas met een hele reeks toptornooi­en. Na de Belgian Knockout krijgen we nog wel wat herkansing­en, want het European Tour-seizoen loopt tot half november.”

Ik ben blij dat ik geholpen heb de Belgische golftrein op de rails te zetten. Een klein golfland als België dat drie spelers op de European Tour heeft, is ongezien

Nicolas COLSAERTS

 ?? FOTO BELGA ?? GOLF BELGIAN KNOCKOUT
DETRY leidt na openingsda­g, COLSAERTS achtste Nicolas Colsaerts startte
veelbelove­nd.
FOTO BELGA GOLF BELGIAN KNOCKOUT DETRY leidt na openingsda­g, COLSAERTS achtste Nicolas Colsaerts startte veelbelove­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium