Het Belang van Limburg

Patrick Martens duwt lijst van Groen in Alken

- Yves LAMBRIX

Na een carrière van 26 jaar in de journalist­iek is Patrick Martens (62) kandidaat bij de komende gemeentera­adsverkiez­ingen. De studiemede­werker van de Groenfract­ie in het Vlaams Parlement zal de lijst van Groen in Alken duwen.

Bijna zijn halve leven was hij Wetstraatj­ournalist - waarvan 11 jaar voor deze krant - tot hij in 2014 voor Groen in het Vlaams Parlement de investerin­gen in zorg en onderwijs en de Limburgse dossiers ging opvolgen. Politiek Brussel kent ‘Patje’ Martens als een echte dossiervre­ter, politiek Alken kent hem ook als voormalig gemeentera­adslid (1982-1988) en lid van de Gemeenteli­jke Commissie Ruimtelijk­e Ordening (2006-nu). Op 14 oktober steekt hij opnieuw de Rubicon over, van politiek waarnemer naar politiek deelnemer. “De voorbije zes jaar heeft onze schepen Frank Vroonen hier goed werk geleverd”, meent Martens. “Door mijn jarenlange ervaring als waarnemer geloof ik dat ik als deelnemer een meerwaarde kan betekenen. Groen-Alken komt met een sterke lijst, en daar wil ik mee mijn schouders onder zetten.”

Groene stempel

In 2012 haalde Groen in Alken 11 procent van de stemmen, goed voor twee van de 21 gemeentera­adszitjes. Na de stembussla­g namen Open Vld en N-VA de groenen op in het bestuur. “De voorbije zes jaar waren wij het bindmiddel tussen die twee grotere partijen, niet in het minst door de ideeën die Frank Vroonen aanbracht. Door hem is de wachtlijst voor het rusthuis verdwenen, is de kinderopva­ng beter georganise­erd, is de herinricht­ing van Laagdorp in het centrum er gekomen, en is met Kerkveld en Kouterman sterk ingezet op nieuwe woon- en wijkontwik­keling”, zegt de Alkenaar.

Martens wil dit succes na 14 oktober bestendige­n. “We willen het werk verder afmaken. De voorbije zes jaar is hier sterk geïnvestee­rd in stenen. De komende zes jaar moeten we dat doen in mensen: in meer betrokkenh­eid bij het beleid, in onze kinderen en jongeren, en in zorg. Sinds mijn moeder in het rusthuis is, besef ik elke dag opnieuw de impact van de vergrijzin­g en de zorg die die vereist. Als de kiezer het wil, kan de huidige ploeg, wat mij betreft, ook na 14 oktober verder regeren.”

 ?? FOTO HBVL ?? Patrick Martens
FOTO HBVL Patrick Martens

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium