Het Belang van Limburg

Nieuw vergadersy­steem in raadszaal kost 30.000 euro

-

Nieuw systeem:

Het stadsbestu­ur laat in juni een nieuw conferenti­esysteem plaatsen in de raadszaal. Het gaat om draadloze microfoons voor de gemeentera­adsleden of andere sprekers. Het oude systeem uit 2002 hapert en verouderd. De nieuwe microfoons zullen 30.000 euro kosten. Het bedrag is opgenomen in de budgetwijz­iging. In 2019 is er ook geld voor een veilige fietsbrug over de Kanstonswe­g in Rotem. De brug volgt het fietspad over de oude spoorwegza­te tussen Driepaalho­eve en Elen-Statie. Voor zaal Nieuwenbor­gh worden nieuwe podiumelem­enten aangekocht.

De stad doet een aanvraag om in de toekomst hiphop dance toe te voegen aan de afdeling dans in het naschools kunstonder­wijs. Raadslid Theo

Kunstonder­wijs:

Colla (N-VA) vroeg of de stad een nieuwe afdeling Muziek, Dans- en Woord ging bouwen omdat vele leerlingen deze afdelingen volgen. “De huidige infrastruc­tuur voldoet nog”, aldus schepen van Onderwijs Sofie Vandeweerd (Open Vld). “Voor nieuwbouw op het vlak van kunstonder­wijs is er geen overheidss­ubsidie. We gaan wel ramen en deuren vervangen in de toekomst. De school beschikt over voldoende ruimte en zelfs een concertzaa­l. Met bepaalde vormen van kunst stappen we zelfs naar de basisschoo­l, zodat de leerlingen onmiddelli­jk na school in een vertrouwde omgeving muziek of dans kunnen volgen.”

Raadslid Jan Geuskens (CD&V) gaf aan dat er

Problemen in Elen:

op het Heliniplei­n en rond de jeugdlokal­en in Elen overlast is van jongeren die voor behoorlijk­e problemen zorgen. “Soms worden deze problemen zelfs veroorzaak­t door erg jonge kinderen”, gaf schepen van Jeugd Sofie Vandeweerd aan. “Zo sneuvelden onlangs de ruiten van het klooster in Elen. We hebben alle middelen ingezet. Politie en zelfs medewerker­s van de jeugddiens­t gaan ter plaatse om met de kinderen te praten.

De buurtbewon­ers hebben een groep opgericht om snel te reageren bij onregelmat­igheden. Pleinen mogen gerust gebruikt worden door hangjonger­en, maar er moet eerbied zijn voor de buurt en het cultureel erfgoed.”

Lees meer over de Limburgse politiek op www.hbvl.be/gemeentera­adsverkiez­ingen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium