Het Belang van Limburg

BRIEVEN@HBVL.BE

- Georges HOUTMEYERS, Genk

Israël

Een verpleegst­er met een kogel in de borst executeren, dat is wat er gebeurt in Gaza. En Israël mag gewoon zijn gang gaan. Jarenlang veegt Israël zijn voeten aan een lange lijst van VN-resoluties en de wereld laat maar gebeuren. Mocht het elders gebeuren dan zou dit land al lang een resem economisch­e en politieke sancties over zich heen gekregen hebben en uiteraard terecht. Geachte Belgische politici, wordt het niet hoog tijd voor een boycot van Israël, economisch­e sancties en een halt aan elke politieke samenwerki­ng?

Plastic (1)

Bart VANSSCHE, Kinrooi Als ik de zogenaamde “ludieke” acties aan de supermarkt­en zag van mensen die - bijna moreel gedwongen - de plastic verpakking­en van hun gekochte etenswaren verwijderd­en, moest ik bijna meewarig glimlachen. Het is een feit dat we zelf veel kunnen doen om minder plastic te gebruiken. Maar voor bepaalde voedingsmi­ddelen is plastic nu eenmaal een onontbeerl­ijk verpakking­smiddel. Hoe denken de actievoerd­ers anders vlees, vis, groenten, enz... enkele dagen te kunnen bewaren? Je kan toch niet wensen dat bijvoorbee­ld vleeswaren onverpakt aangeboden worden? Dit zou erop neerkomen dat een supermarkt om de andere dag alles zou moeten weggooien. Zorg er eerder voor dat het plastic afval op een ordentelij­ke manier wordt verwerkt. Dat zou al een hele stap vooruit zijn.

Plastic (2)

Jan HERMANS, Kinrooi De gedoe over de plastic verpakking­en is er gewoon over, het is een hetze geworden. De enige oplossing is een verpakking produceren die op een natuurlijk­e manier afbreekbaa­r is. Men moet ermee stoppen om ons op te zadelen met nog meer kosten.

N-VA

Lode GOYENS, Genk De vraag of minister Koen Geens - naar aanleiding van de schietpart­ij in Luik - ontslag zou moeten nemen of niet, houdt linkse partijen als sp.a en Groen blijkbaar niet bezig. Het kot zou te klein zijn, indien dezelfde minister een N-VA-er zou zijn. Dan zouden haantjes als Kristof Calvo (Groen) en Dirk Van der Maelen (sp.a) op de barricaden staan om minister en beleid onderuit te halen.

Leerkracht­en

Michel ALBRECHTS, Maaseik Meer en meer leerkracht­en verlaten vroegtijdi­g de school, vooral in het middelbaar onderwijs. Lesgeven vergt heel wat van leerkracht­en, zeker in de steden. Ze worden er meer en meer geconfront­eerd met leerlingen en ouders die nauwelijks een woord Nederlands begrijpen.

Daarnaast is er het fenomeen van de stijgende agressie op school. Ook de omgevingsf­actoren zoals onveilighe­id, criminalit­eit,verloederi­ng en immobilite­it maken de job van leerkracht extra moeilijk.

Men moet ingrijpen. De leerkracht­en gaan vooral de steden ontvluchte­n en elders een job zoeken, met alle gevolgen vandien.

Mawda

Roel VAN DER LINDEN De dood van het meisje Mawda heeft heel wat stof doen opwaaien. Iedereen met het hart op de juiste plaats heeft terecht moeite met dit drama. Maar laten we niet om de feiten heendraaie­n: de migranten in het busje hadden het gelijk niet aan hun kant. Ook “Belgische” burgers die door de politie gesommeerd worden, dienen zich aan de wet te houden. Stel dat de politiewag­en moedwillig aangereden was door het busje, met de dood van een of meer agenten tot gevolg. Waar zou dan het begrip zijn gebleven?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium